Άλλα Σπορ

F1: Προβάδισμα για Σάινθ και Φεράρι!

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2022 - 19:11

Ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) πήρε την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου στην πίστα Σπα στο Βέλγιο αλλά λόγω ποινής θα εκκινήσει από την 15η θέση στον αγώνα της Κυριακής (15:50 ΕΡΤ2). Ο Κάρλος Σάϊνθ (Ferrari) θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση και δίπλα του θα έχει τον δεύτερο οδηγό της Red Bull, τον Σέρχιο Πέρεζ…

F1: Προβάδισμα για Σάινθ και Φεράρι!

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου με χρόνο 1.43.665 αλλά λόγω ποινής θα ξεκινήσει από τις τελευταίες θέσεις στον αγώνα της Κυριακής στο Γκραν Πρι του Βελγίου.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Σαρλ Λεκλέρ. O Μονεγάσκος οδηγός της σκουντερία πέτυχε τον 4ο καλύτερο χρόνο αλλά και αυτός έκανε αλλαγές στον κινητήρα του, δέχθηκε ποινή και θα εκκινήσει από τις τελευταίες θέσεις.

Ο Κάρλος Σάινθ πέτυχε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο αλλά θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής λόγω της ποινής των Φερστάπεν και Λεκλέρ. Ο Ισπανός πιλότος της Φεράρι θα έχει δίπλα του τον Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull), ο οποίος πέτυχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο αλλά και αυτός ευνοήθηκε και κέρδισε μία θέση.

Συνολικά επτά οδηγοί δέχθηκαν ποινές αφού άλλαξαν κινητήρες και έτσι θα ξεκινήσουν από τις τελευταίες θέσεις. Οι οδηγοί που δέχθηκαν ποινές είναι οι Φερστάπεν, Λεκλέρ, Νόρις, Οκόν, Ζου, Σουμάχερ και Μπότας. Ο Φερστάπεν θα ξεκινήσει από την 15η θέση και ο Λεκλέρ από την 16η θέση.

Η πρώτη δεκάδα στις κατατακτήριες αποτελείται από τους Φερστάπεν, Σάινθ, Πέρεζ, Λεκλέρ, Οκόν, Αλόνσο, Χάμιλτον, Ράσελ, Άλμπον και Νόρις. Ο Αλόνσο ευνοείται από τις ποινές και θα εκκινήσει από την 3η θέση στον αυριανό αγώνα ενώ ο Χάμιλτον θα είναι δίπλα του στην 4η θέση και ο ομόσταυλός του στην Mercedes, ο Τζορτζ Ράσελ θα εκκινήσει από την 5η θέση. Μεγάλη επιτυχία και για τον Άλμπον, ο οποίος έφερε την Williams για πρώτη φορά φέτος στο Q3.

Η πίστα Σπα στο Βέλγιο είναι η μεγαλύτερη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με 7,2 χλμ.(44 γύροι) και θεωρείται από τις πιο θεαματικές και απαιτητικές. Ο 14ος αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 27 Αυγούστου το απόγεμα (15:50) και θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr