Άλλα Σπορ

Formula 1: Παράσταση τίτλου από τον Φερστάπεν στο Σπα

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2022 - 17:57

Αν και ξεκίνησε από την 14η θέση, τερμάτισε πρώτος στο Grand Prix του Βελγίου και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Formula 1: Παράσταση τίτλου από τον Φερστάπεν στο Σπα

Δώστε του από τώρα το πρωτάθλημα. Διότι ο «ιπτάμενος» Ολλανδός της Red Bull δεν έχει αντίπαλο. Αυτό που έκανε στο Grand Prix του Σπα δεν ήταν απλά μια παράσταση νίκης. Ήταν μια παράσταση τίτλου. Ξεκίνησε από τη 14η θέση και κατάφερε να περάσει πρώτος την καρό σημαία.

Σημείωσε την 9η φετινή του νίκη και οδεύει ολοταχώς για ένα ακόμα πρωτάθλημα. Καθώς με τις εμφανίσεις του, δεν μπορεί να τον ανταγωνιστεί κανείς! Με τον αγώνα στο Βέλγιο να ανήκει ολοκληρωτικά στην Red Bull, καθώς ο Σέρτζιο Πέρες τερμάτισε δεύτερος με τον Σάινθ να ανεβαίνει επίσης στο βάθρο με την τρίτη θέση που κατέκτησε.

Συναρπαστική εκκίνηση

Ο αγώνας στο Σπα είχε συναρπαστική εκκίνηση και πολλά να συμβαίνουν στους αρχικούς γύρους. Στον πρώτο υπήρξε η επαφή στα μονοθέσια του Χάμιλτον και του Αλόνσο. Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε άμεσα στην πίστα, με τον Βρετανό να αποχωρεί λίγο αργότερα. Στη συνέχεια υπήρξε και το περιστατικό με τους Μπότας και Λατίφι, με τον πρώτο να αποχωρεί επίσης. Ο Σάινθ ήταν αυτός που κατάφερε στην αρχή να διατηρήσει τα ηνία στην κούρσα.

Στο ρυθμό του Ολλανδού

Όμως, ο Φερστάπεν πάτησε... γκάζι και άρχισε να κερδίζει συνεχώς θέσεις. Με αποτέλεσμα στον 12ο γύρο να πάρει την πρωτοπορία, καθώς ο Σάινθ μπήκε στα pits. Στην πορεία έκανε και Ολλανδός το δικό του pit stop, αλλά όταν επέστρεψε συνέχισε να οδηγεί πολύ γρήγορα. Έτσι πέρασε ξανά τον Σάινθ. Με τον Πέρες να κάνει επίσης πολύ καλό αγώνα, να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση και να οδηγεί την Red Bull σε ένα εντυπωσιακό 1-2. Πλέον έχει προβάδισμα 93 βαθμών στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών από τον «ομόσταβλό» του Σέρτζιο Πέρες (284 με 191).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr