Άλλα Σπορ

US Open: Στο δεύτερο γύρο η Σάκκαρη

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2022 - 23:59

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια νίκησε 2-1 σετ τη Γερμανία Τατιάνα Μαρία και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του αμερικανικού Grand Slam.

US Open: Στο δεύτερο γύρο η Σάκκαρη

Με νίκη ξεκίνησε το φετινό US Open η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επικράτησε 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-0) της Γερμανίδας, Τατιάνα Μαρία, και πέρασε στο δεύτερο γύρο του αμερικανικού Grand Slam. Η νίκη ήρθε πιο δύσκολα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Αλλά το ζητούμενο στον πρώτο γύρο είναι η πρόκριση αφενός και αφετέρου η αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων. Αυτά τα δύο τα πέτυχε η Σάκκαρη.

Τα αβίαστα λάθη της Μαρίας

Το νούμερο 85 στην Παγκόσμια Κατάταξη έβαλε δύσκολα στη Σάκκαρη. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ελληνίδα δεν μπήκε καλά στον αγώνα. Έδωσε δικαιώματα και την ευκαιρία στην Τατιάνα Μαρία να της κάνει από νωρίς break και να βρεθεί να προηγείται 4-1 στα game. Αλλά η Σάκκαρη είναι σαφώς καλύτερη τενίστρια. Εκεί γύρισε ο διακόπτης, πήρε πέντε αναπάντητα games και μετέτρεψε το εις βάρος της 1-4 σε 6-4, για να προηγηθεί 1-0 στα σετ. Το πρόβλημα για την Ελληνίδα ήταν τα πολλά χαμένα σερβίς. Έτσι, η Γερμανίδα βρήκε τον τρόπο. Αντέδρασε στο δεύτερο σετ και το κατέκτησε με 6-3, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Κυριαρχικό φινάλε

Το τρίτο σετ του ματς ήταν μια άλλη ιστορία. Η ισοφάριση «ξύπνησε» την Ελληνίδα. Μπήκε στο κορτ με άλλη ψυχολογία. Δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Τατιάνα Μαρία. Κατέκτησε τα δικά της games, έκανε τα break όταν έπρεπε. Αποτέλεσμα να το κατακτήσει με 6-0,Ήταν καταιγιστική και πήρε το τρίτο σετ, μαζί με την πρόκριση για τον δεύτερο γύρο του τουρνουά.

Photo credit: usopen.org

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr