Άλλα Σπορ

US Open: Πολλά αβίαστα λάθη και πρόωρο… αντί από την Σάκκαρη

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2022 - 20:57

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν είχε καθαρό μυαλό και το «πλήρωσε». Ήττα 2-1 από την Κινέζα Γουάνγκ (Νο 75) και αποκλεισμός από το αμερικανικό Grand Slam.

US Open: Πολλά αβίαστα λάθη και πρόωρο… αντί από την Σάκκαρη

Αλλιώς τα περίμενε η Μαρία Σάκκαρη στο φετινό US Open, αλλιώς της ήρθαν τα πράγματα… Πρόωρος αποκλεισμός στο δεύτερο γύρο του αμερικανικού Grand Slam. Η Ελληνίδα τενίστρια έπεσε «θύμα» έκπληξης. Διότι το Νο.3 της Παγκόσμιας Κατάταξης ηττήθηκε 2-1 σετ από την Κινέζα, Νο.75, και έβαλε τέλος στην πορεία της, στο τουρνουά της Νέας Υόρκης.

Κι όλα αυτά σε ένα ματς που ξεκίνησαν καλά για την Σάκκαρη, υπό την έννοια ότι κατάκτησε το πρώτο σετ με 6-3. Η Ελληνίδα έκανε δύο break, στο 3-1 και το 5-3, για να πάρει το σετ με 6-3. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η κούραση από τον αγώνα του πρώτου γύρου, όταν και χρειάστηκε τρία σετ, για να αποκλείσει την Τατιάνα Μαρία.

Προηγήθηκε η Ελληνίδα, αλλά έχασε το ματς

Το ματς είχε διάρκεια 2 ώρες και 43 λεπτά. Με αποτέλεσμα η κούραση της Σάκκαρη να παίξει ρόλο. Επιπλέον, η Ελληνίδα Νο.3 στην Παγκόσμια Κατάταξη έκανε πολλά και αβίαστα λάθη σε καίρια σημεία. Είτε έχασε σε ορισμένες περιπτώσεις την ευκαιρία να κάνει break, είτε έδωσε εύκολους πόντους. Στο δεύτερο σετ η Γουάνγκ έκανε το πρώτο της break και βρέθηκε μπροστά με 4-1.

Η Σάκκαρη αντέδρασε. Δύο break και μείωσε σε 6-5, αλλά έχασε τελικά το σετ με 7-5 για το 1-1. Ακόμα χειρότερο το σκηνικό στο τρίτο σετ. Αν και έκανε νωρίς break (2-1), η Κινέζα «απάντησε» (3-3), προηγήθηκε 6-5 και στο δωδέκατο game η Σάκκαρη έκανε συνεχόμενα λάθη. Αν και προηγήθηκε 15-0, έχασε το game και το σετ με 7-5, μαζί με το ματς για να ηττηθεί 2-1 σετ και να αποκλειστεί.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr