Άλλα Σπορ

Η Ελλάδα πάλεψε και έχασε στις λεπτομέρειες τη νίκη [vids]

Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2022 - 22:46

Ισοπαλία 5-5 με την Κροατία, σε ένα ματς όπου η διαιτησία έπαιξε… έδρα! Δεύτερη η Εθνική, την Κυριακή με το Ισραήλ για την πρόκριση στην 8άδα.

Η Ελλάδα πάλεψε και έχασε στις λεπτομέρειες τη νίκη [vids]

Σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο από 9.000 Κροάτες οπαδούς, την «Spaladium Arena» του Σπλιτ, η Ελλάδα δεν κατάφερε να νικήσει την Κροατία και να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλό της. Το ντέρμπι του ομίλου έληξε ισόπαλο 5-5 με την εθνική ομάδα να έχει και πολλά και έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Ισπανού Τεϊχίντο και του Ιταλού Γκόμες. Με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε η Ελλάδα στο φινάλε του τρίτου οκταλέπτου και ακυρώθηκε γιατί ο Βλαχόπουλος ήταν μέσα από τη γραμμή των 2 μέτρων. Μια υπόδειξη-εφεύρεση.

Σούπερ Λιμαράκης, σούπερ άμυνα

Η Ελλάδα έκανε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Με τον Λιμαράκη να έχει 10/10 αποκρούσεις. Στο ίδιο διάστημα κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και να προηγηθεί 2-0. Όμως, το σκηνικό στο δεύτερο μέρος άλλαξε άρδην. Τα σφυρίγματα ήταν πολλά και οι διαιτητές έπαιξαν 99%-1% έδρα! Πολλές αποβολές στην Ελλάδα, το ακυρωθέν γκολ στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Πολλές αποφάσεις που σηκώσει όχι συζήτηση, αλλά αμφισβήτηση. Η Κροατία χρειάστηκε 16:33 για να σκοράρει.

Το έκανε σε μια φάση όπου η Εθνική είχε δύο αποβολές. Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ της, τα πέτυχε στον παίκτη παραπάνω. Η Ελλάδα, ωστόσο, με δύο γκολ μέσα σε ένα λεπτό, μετέτρεψε το 4-3 των Κροατών σε 5-4 υπέρ της. Αλλά στο τέλος οι Κροάτες ισοφάρισαν. Έτσι με το ισόπαλο 5-5 η εθνική ομάδα τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Συνεπώς την Κυριακή θα αντιμετωπίσει το Ισραήλ, με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά. Εκεί περιμένει η Ισπανία.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2.

Η διακύμανση

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Γενηδουνιάς (περιφέρεια, 3:40), 2-0 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 0:32)

2ο οκτάλεπτο: -

3ο οκτάλεπτο: 2-1 Ζούβελα (π/π, 6:28), 2-2 Βρλιτς (φουνταριστό, 5:22), 3-2 Παπαναστασίου (π/π, 3:16), 3-3 Χαρκόβ (π/π, 2:36),

4ο οκτάλεπτο: 3-4 Μάρινιτς Κράγκιτς (π/π, 7:27), 4-4 Παπαναστασίου (π/π, 4:29) 5-4 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 3:36), 5-5 Μπούριτς (π/π, 2:52)

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2, Λιμαράκης.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ίβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς Κράγκιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χαρκόβ 1, Πόπαντιτς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr