Άλλα Σπορ

Formula 1: «Πάρτι» Φερστάπεν στην Ολλανδία [vids]

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:46

Ο πρωταθλητής δεν είχε πρόβλημα στο Grand Prix της πατρίδας του και πέτυχε την 10η φετινή του νίκη.

Formula 1: «Πάρτι» Φερστάπεν στην Ολλανδία [vids]

Η εξαιρετική φετινή πορεία του Μαξ Φερστάπεν συνεχίστηκε και στο Grand Prix της πατρίδας του. Ο «ιπτάμενος» Ολλανδός της Red Bull Racing πέτυχε άλλη μια νίκη, την δέκατη φετινή. Αυτή τη φορά σε έναν αγώνα που ήταν εντός έδρας, μπροστά σε χιλιάδες συμπατριώτες του. Έκανε και τον ταχύτερο γύρο και πλησίασε ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση και του φετινού τίτλου, που μόνο αν… αυτοκτονήσει θα χαθεί! Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμη ο Τζορτζ Ράσελ και ο Σαρλ Λεκλέρ.

Ο Ολλανδός που είχε κατακτήσει την pole position δεν είχε πρόβλημα. Ο Λεκλέρ δεν μπόρεσε να τον απειλήσει. Έτσι, ο Ολλανδός πρωταθλητής της Formula 1 πάτησε το γκάζι και συνεχώς αύξανε το χρόνο από τα μονοθέσια που τον ακολουθούσαν. Έτσι το ενδιαφέρον αφορούσε τις θέσεις πιο πίσω. Με τον Χάμιλτον να πιέζει τον Σάινθ, ο οποίος όμως ήταν άτυχος μετά το pit stop που έκανε στον 17ο γύρο.

Οι αλλαγές ελαστικών σε άλλαξαν την εικόνα του ολλανδικού Grand Prix. Το πρόβλημα στον 48ο γύρο με το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Τσουντόντα και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση.

Όλη αυτή η διαδικασία έφερε τον Χάμιλτον πρώτο, τον Φερστάπεν δεύτερο και τον Ράσελ τρίτο. Αλλά ο Ολλανδός πέρασε τον Χάμιλτον, όπως και ο Ράσελ. Με το σκηνικό για τον Άγγλο οδηγό να μην είναι ευνοϊκό, μιας και τον προσπέρασε και ο Λεκλέρ. Η κατάσταση δεν άλλαξε ως το τέλος. Με τους πιλότους να δίνουν «ραντεβού» για τον επόμενο αγώνα, στην πίστα της Μόντσα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr