Άλλα Σπορ

F1: Πρωτιά για Λεκλέρ και Ferrari στην Μόντσα!

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:38

Ο Σαρλ Λεκλέρ με χρόνο 1.20.161 πήρε την 1η θέση για λογαριασμό της Ferrari και θα εκκινήσει από την 1η θέση στο Γκραν Πρι της Ιταλίας στην Μόντσα την Κυριακή το απόγεμα (16:00 ΕΡΤ2). Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Φερστάπεν (Red Bull) και τον τρίτο ο δεύτερος οδηγός της Ferrari ο Κάρλος Σάινθ...

F1: Πρωτιά για Λεκλέρ και Ferrari στην Μόντσα!

Το 16ο Γκραν Πρι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα θα διεξαχθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου το απόγεμα (16:00 ΕΡΤ2) στην έδρα της Ferrari στην Μόντσα της Ιταλίας. Ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να πάρει την 17η pole position της καριέρα του και 8η φετινή με χρόνο 1.20.161 και έτσι είναι το φαβορί για τη νίκη στον αυριανό αγώνα αφού θα εκκινήσει από την 1η θέση.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν πήρε την 2η θέση με την Red Bul ενώ την 3η θέση πήρε ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με Ferrari. Ο Φερστάπεν πάντως δεν θα εκκινήσει από την 2η θέση αφού δέχθηκε ποινή 5 θέσεων λόγω αλλαγών στο μονοθέσιο του ενώ Κάρλος Σάινθ θα εκκινήσει από την 18η θέση επίσης λόγω ποινής.

Συγκεκριμένα ο Φερστάπεν τιμωρήθηκε με ποινή 5 θέσεων. Ο Οκόν επίσης τιμωρήθηκε με ποινή 5 θέσεων, ο Σέρχιο Πέρεζ δέχθηκε ποινή 10 θέσεων, ο Μικ Σουμάχερ έχει ποινή 15 θέσεων ενώ την ίδια ποινή (15 θέσεις) δέχθηκαν οι Μπότας και Μάγκνουσεν. Σάινθ Χάμιλτον και Τσουνόντα δέχθηκαν επίσης ποινές και θα ξεκινήσουν από τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Έτσι λοιπόν ο Λεκλέρ θα έχει δίπλα του στην 1η σειρά της εκκίνησης τον Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), ο οποίος ευνοήθηκε από την όλη κατάσταση ενώ στην 2η σειρά θα βρεθούν οι δύο McLaren με τους Λάντο Νόρις και Ντάνιελ Ρικάρντο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr