Άλλα Σπορ

Formula 1: Ο Φερστάπεν νίκησε και στη Μόντσα και ετοιμάζεται για τη στέψη [vid]

Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:47

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός» πρώτευσε και στην Ιταλία και μετρά αντίστροφα για να κατακτήσει μαθηματικά και το φετινό πρωτάθλημα.

Formula 1: Ο Φερστάπεν νίκησε και στη Μόντσα και ετοιμάζεται για τη στέψη [vid]

Δύο ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα στη Formula 1. Πότε θα πάρει, μαθηματικά, τον τίτλο ο Μαξ Φερστάπεν και ποια ημερομηνία θα γίνει η απονομή. Διότι το πρωτάθλημα έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Racing δεν έχει αντίπαλο. Σημειώνει τη μια νίκη μετά την άλλη.

Στη Μόντσα, μπροστά σε χιλιάδες τιφόζι της Ferrari, σημείωσε την 5η συνεχόμενη νίκη του. Ένας ακόμα αγώνας όπου η στρατηγική της Σκουντερία ήταν η χειρότερη δυνατή. Διότι ο Λεκλέρ είχε την pole position, ήταν μπροστά στον αγώνα, αλλά μια απόφαση της ομάδας του για αλλαγή ελαστικών, του στοίχησε μια νίκη στην «έδρα» της Ferrari. Έτσι τερμάτισε δεύτερος, με τον Ράσελ να ανεβαίνει επίσης στο βάθρο.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε τον Λεκλέρ στην pole position και τον Φερστάπεν στην τέταρτη σειρά, μιας και είχε τον έβδομο χρόνο. Αλλά, ο Ολλανδός με την… επιθετική του οδήγηση άρχισε να κερδίσει διαρκώς θέσεις. Στον 24ο γύρο ο Ράσελ μπήκε για pit stop, τον ακολούθησε ο Ολλανδός και βρέθηκε 10 δευτερόλεπτα πίσω από τον Γάλλο.

Κάνοντας συνεχώς ταχύτερους γύρους, μείωσε τη διαφορά. Όταν ο Λεκλέρ πήγε στα pits για να αλλάξει ελαστικά και να βάλει μαλακή γόμα, ο Φερστάπεν τον πέρασε και άρχισε να χτίζει τη δική του διαφορά. Εννέα γύρους πριν το τέλος μπήκε στην πίστη το αυτοκίνητο ασφαλείας. Αλλά παρότι οι δύο οδηγοί επέστρεψαν, μετά την είσοδο στα pit, ο Ολλανδός έκανε ό,τι έπρεπε, ενώ ο Γάλλος όχι κυρίως λόγω της λάθος στρατηγικής της Ferrari.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr