Άλλα Σπορ

Laver Cup: Ο Τσιτσιπάς άνετα τον Σβάρτσμαν [vids]

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 - 19:40

Ο Έλληνας τενίστας έδωσε μια σημαντική νίκη στην Team Europe, καθώς επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-1) του Αργεντινού.

Laver Cup: Ο Τσιτσιπάς άνετα τον Σβάρτσμαν [vids]

Νικηφόρο, και μάλιστα με άνεση, ήταν για τον Στέφανο Τσιτσιπά το ματς με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν για το Laver Cup. Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 σετ (6-2, 6-1) του Αργεντινού. Ένα αποτέλεσμα που έδωσε μια σημαντική νίκη στην Team Europe κόντρα στην Team World, που είναι αντίπαλος σε αυτή το τουρνουά.

Θυμίζουμε πώς στην ίδια ομάδα με τον Στέφανο είναι ο Φέντερερ που θα δώσει τις τελευταίες του… παραστάσεις στα κορτ, ο Ναδάλ και ο Τζόκοβιτς. Με την Team Europe να έχει 2-0 νίκες, καθώς είχε προηγηθεί το ματς του Κάσπερ Ρουντ με τον Τζακ Σοκ και τον Νορβηγό να νικά 2-1 σετ (6-4, 5-7, 10-7) τον Αμερικανό.

Σπουδαία εμφάνιση του Στέφανου

Από την αρχή του ματς ο Τσιτσιπάς ήταν άνετος και έπαιξε ωραίο τένις. Προηγήθηκε με 3-0 στα games, έχοντας κάνει και break, ενώ έφτασε στη συνέχεια στο 5-2 και το 6-2 με το οποίο πήρε το σετ και έκανε το 1-0 στο ματς. Στο δεύτερο σετ, ο Αργεντινός Σβάρτσμαν έκανε το break με το… καλημέρα και προηγήθηκε 1-0 στα games.

Αλλά η συνέχεια ανήκε εξ ολοκλήρου στον Τσιτσιμπά. Ο Έλληνας τενίστας ισοφάρισε με break (1-1) και πήρε όλα τα επόμενα games του σετ, κάνοντας συνολικά τρία break στο σετ, για να φτάσει στην επικράτηση με 6-1 και τη νίκη με 2-0.

Το «last dance» του Φέντερερ

Αργότερα, λίγο μετά τις 22:00, υπάρχει το σπουδαίο ματς για το διπλό. Με τους Ρότζερ Φέντερερ και Ράφα Ναδάλ στην ίδια ομάδα, να αντιμετωπίζουν τους Τζακ Σοκ και Φράνσις Τιαφό. Μια αναμέτρηση στην οποία ο σπουδαίος Ελβετός θα δώσει την τελευταία του παράσταση, έχοντας στο πλευρό του τον καλό του φίλο από την Ισπανία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr