Άλλα Σπορ

Μαραθώνιος: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Κιπτσόγκε! (vid)

Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 20:15

Ο εκπληκτικός Ελιούντ Κιπτσόγκε βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο, καθώς στον αγώνα στο Βερολίνο κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής, σε δύο ώρες, ένα λεπτό κι εννέα δευτερόλεπτα.

Μαραθώνιος: Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Κιπτσόγκε! (vid)

Ο 37χρονος Κενυάτης πέρασε τη γραμμή σε χρόνο 2:01:09, βελτιώνοντας κατά 30 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ (2:01:39), που είχε σημειώσει ο ίδιος πριν από τέσσερα χρόνια, στις 16 Σεπτέμβρη 1918, επίσης στη γερμανική πρωτεύουσα.

Ο Κιπτσόγκε έχει τρέξει έναν μαραθώνιο σε λιγότερο από δύο ώρες (1 ώρα, 59 λεπτά και 41 δευτερόλεπτα), στη Βιέννη το 2019. Ωστόσο, το εξωπραγματικό αυτό ρεκόρ δεν αναγνωρίστηκε ως επίσημο, επειδή δεν ήταν σε ανοιχτό διαγωνισμό και επειδή ο Κενυάτης αθλητής είχε χρησιμοποιήσει ομάδα δρομέων-οδηγών, τους λεγόμενους «λαγούς», κάτι που αντίκειται στους κανονισμούς της IAAF.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr