Άλλα Σπορ

Ιπτάμενος Λεκλέρ στην Σιγκαπούρη!

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 - 17:39

Ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα “Μαρίνα Μπέι” της Σιγκαπούρης και θα εκκινήσει από την pole position στον αγώνα της Κυριακής (15:00). Δεύτερος ο Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull) και τρίτος ο Λιούις Χάμιλτον ενώ ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν αντιμετώπισε προβλήματα και θα ξεκινήσει από την 8η θέση...

Ιπτάμενος Λεκλέρ στην Σιγκαπούρη!

Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ πήρε την pole position με χρόνο 1:49.412 και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στον 17ο αγώνα της χρονιάς στην πίστα “Μαρίνα Μπέι” της Σιγκαπούρης. Ο Λεκλέρ έδωσε για μία ακόμη φορά ρεσιτάλ οδήγησης και απέδειξε ότι αν η ομάδα του είχε καλύτερη στρατηγική σε όλη την διάρκεια της σεζόν, τότε θα διεκδικούσε με πολλές αξιώσεις τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Την 2η θέση πήρε ο Μεξικανός οδηγός της Red Bull Σέρχιο Πέρεζ και την 3η ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον με Mercedes. O Κάρλος Σάινθ (Ferrari) σημείωσε τον 4ο καλύτερο χρόνο και ο Φερνάντο Αλόνσο (Alpine) πήρε την 5η θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λάντο Νόρις (McLaren), Πιέρ Γκασλί (Alpha Tauri), Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas) και Γούκι Τσουνόντα (Alpha Tauri)

Ο Τζορτζ Ράσελ (Mercedes) απογοήτευσε και θα εκκινήσει από την 11η θέση και πίσω του θα έχει τους Λανς Στρολ (Aston Martin, Μικ Σουμάχερ (Haas, Γκουανού Ζου (Alfa Romeo), Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo), Ντάνιελ Ρικάρντο (McLaren), Εστεμπάν Οκόν (Apline), Αλεξάντερ Άλμπον(Williams) και Νίκολας Λατίφι (Williams).

Ο Λεκλέρ πήρε τηνpole της σεζόν και απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον αγώνα της Κυριακής καθώς στην συγκεκριμένη πίστα οι προσπεράσεις είναι εξαιρετικά δύσκολές.

Ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει από την 8η θέση και είχε πολλά… νεύρα με την ομάδα του Red Bull για την στρατηγική στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο Ολλανδός με 335 βαθμούς είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίλο. Στην 2η θέση ακολουθεί ο Λεκλέρ με 219 βαθμούς, 3ος είναι ο Πέρεζ με 210 βαθμούς, 4ος ο Ράσελ με 203 βαθμούς, 5ος ο Σάινθ με 187 βαθμούς και 6ος ο Χάμιλτον με 168 βαθμούς.

Στους κατασκευαστές η Red Bull έχει 545 βαθμούς και η Ferrari έχει 406 βαθμούς. Η Μercedes είναι στην 3η θέση με 371 βαθμούς, η Alpine Renault έχει 125 βαθμούς και McLaren είναι στην 5η θέση με 107 βαθμούς.

1:49.412

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr