Άλλα Σπορ

Formula 1: Νικητής ο Πέρες, παράταση για τον τίτλο

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2022 - 20:45

Ο Μεξικανός ήταν νικητής στη Σιγκαπούρη, με τον Λεκλέρ δεύτερος και ο Σάινθ τρίτος. Ο Φερστάπεν τερμάτισε 7ος.

Formula 1: Νικητής ο Πέρες, παράταση για τον τίτλο

Ο Σέρχιο Πέρες ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Σιγκαπούρης. Ο Μεξικανός της Red Bull ήταν εκείνος που πέρασε πρώτος την καρό σημαία. Διότι οδήγησε και καλά, αλλά και σταθερά. Στη δεύτερη θέση ο Λεκλέρ και στην τρίτη ο Σάινθ, με την Ferrari να πανηγυρίσει το 2-3.

Όσον αφορά στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Formula 1, τον Μαξ Φερστάπεν, ο περσινός πρωταθλητής τερμάτισε στην 7η θέση. Κάτι που σημαίνει πώς πήρε παράταση η «μάχη» του τίτλου και η ανάδειξη του πρωταθλητή. Με το ενδιαφέρον να μεταφέρεται στην Ιαπωνία.

Ο αγώνας ξεκίνησε με μια 65 λεπτά καθυστέρηση, λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης. Οι άνθρωποι της πίστας έκαναν αρκετή δουλειά και απομάκρυναν τη μεγαλύτερη ποσότητα νερού. Αν και ο Λεκλέρ εκκίνησε από την πρώτη θέση, καθώς είχε κατακτήσει την pole position, ο Πέρες πέρασε τον Λεκλέρ και ο Σάινθ προσπέρασε τον Χάμιλτον, με τις ισορροπίες να αλλάζουν από την αρχή. Κακή εκκίνηση έκανε και Φεστάπεν, αλλά κατάφερε να κερδίσει ορισμένες θέσεις.

Όσο περνούσε η ώρα, η πίστα στέγνωνε. Με αποτέλεσμα να υπάρξει θέμα με τα ενδιάμεσα ελαστικά που φορούσαν τα περισσότερα μονοθέσια. Η μάχη συνεχίστηκε ως το τέλος, αλλά ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι στις πρώτες θέσεις. Όλα θα κριθούν στο επόμενο Grand Prix, στη Ιαπωνία. Εκεί ο περσινός πρωταθλητής, Μαξ Φερστάπεν, έχει την ευκαιρία με νίκη να πανηγυρίσει τον τίτλο. Αλλιώς, το ενδιαφέρον θα αυξηθεί και η αγωνία θα παραταθεί.

undefined

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr