Άλλα Σπορ

Γκραν Πριν ΗΠΑ: Ο Κάρλος Σάινθ πήρε την pole position!

Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2022 - 02:44

H Ferrari έκανε το 1-2 στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πριν των ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας με τους Κάρλο Σάινθ και Σαρλ Λεκλέρ αντίστοιχα ενώ την 3η θέση πήρε ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν με Red Bull. O Λεκλέρ πάντως θα ξεκινήσει από την 11η θέση λόγω ποινής (10 θέσεις επειδή έχει νέο κινητήρα)...

Γκραν Πριν ΗΠΑ: Ο Κάρλος Σάινθ πήρε την pole position!

Στην σκιά του θανάτου του ιδρυτή της Red Bull Ντίτριχ Μάτεσιτς έγιναν οι κατατακτήριες δοκιμές για το Γκραν Πρι των ΗΠΑ στο Όστιν του Τέξας.

Ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ με χρόνο 1:34.356 πήρε την pole position και θα εκκινήσει από την 1η θέση ενώ η Ferrari πήρε και την 2η θέση με τον Σαρλ Λεκλέρ με χρόνο 1:34.421 αλλά ο Μονεγάσκος δέχθηκε ποινή 10 θέσεων επειδή χρησιμοποίησε νέο κινητήρα και θα εκκινήσει από την 11η θέση.

Την 3η θέση με χρόνο 1:34.448 πήρε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν και την 4η ο ομόσταυλός του στην Red Bull, o Μεξικανός Σέρχιο Πέρεζ με χρόνο 1:34.645.

Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) ήταν ο 5ος πιο γρήγορος με χρόνο 1:34.947. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Λανς Στρολ (Aston Martin), Λάντο Νόρις (McLaren), Φερνάντο Αλόνσο (Alpine) και Βάλτερι Μπότας (Alfa Romeo).

Η πίστα στο Όστιν έχει μήκος 5,513 χιλιόμετρα και οι οδηγοί πρέπει να καλύψουν 56 γύρους. Ο Φερστάπεν έχει εξασφαλίσει τον τίτλο αλλά υπάρχει ενδιαφέρον για την 2η θέση ανάμεσα σε Πέρεζ και Λεκλέρ ενώ στους κατασκευαστές η Red Bull είναι αγκαλιά με τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 2013.

Ο Σάινθ θα εκκινήσει πρώτος, δίπλα του θα είναι ο Φερστάπεν και στην 2η σειρά θα εκκινήσουν οι δύο Mercedes λόγω των ποινών που έχουν οι Λεκλέρ και Πέρεζ ενώ και ο Αλόνσο δέχθηκε ποινή 5 θέσεων.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr