Άλλα Σπορ

Grand Prix Βραζιλίας: Ο Κέβιν Μάγκνουσεν την pole position [vid]

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2022 - 22:49

Ο Δανός πιλότος της Haas κατέκτησε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές. Δεύτερη θέση για τον πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν.

Grand Prix Βραζιλίας: Ο Κέβιν Μάγκνουσεν την pole position [vid]

Σε μια βροχερή πίστα, στο Grand Prix της Βραζιλίας, ο Κέβιν Μάγκνουσεν ήταν ο «άνθρωπος της βροχής». Ο Δανός πιλότος της Haas κατάφερε να κατακτήσει την pole position. Έτσι θα ξεκινήσει πρώτος στο αγώνα της Βραζιλίας, έχοντας δίπλα του τον πρωταθλητή Μαξ Φερστάπεν. Μια σημαντική στιγμή για τον Μάγκνουσεν, καθώς ήταν η «παρθενική» πρωτιά σε κατατακτήριες δοκιμές στην καριέρα του.

Οι καιρικές συνθήκες έπαιξαν ρόλο. Διότι είχε κάνει τον ταχύτερο γύρο, στο Q2, με στεγνό οδόστρωμα. Έτσι όταν ο καιρός χάλασε και η πίστα έγινε βροχερή, δεν ήταν εύκολο να πιάσει κάποιος το χρόνο του Δανού. Αν και οι άλλοι πιλότοι άλλαξαν ελαστικά, κανείς δεν… χόρεψε στη βροχή. Διότι μόνο έτσι θα μπορούσε ένας άλλος πιλότος να κάνει καλύτερο χρόνο από τον Κέβιν Μάγκνουσεν.

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα είναι οι Ράσελ και Νόρις. Στην τρίτη οι Σάινθ και Οκόν, στην τέταρτη οι Αλόνσο και Χάμιλτον, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι Πέρες και Λεκλέρ. Πάντως η στρατηγική της Ferrari αποδείχθηκε καταστροφική. Στο Q3 όλα τα μονοθέσια ήταν στην πίστα με μαλακά ελαστικά. Μόνο η Ferrari επέλεξε ο Λεκλέρ να μείνει με ενδιάμεσα και να περιμένουν τη βροχή. Η έξοδος του Ράσελ που έφερε κόκκινη σημαία και η βροχή που ακολούθησε επέτρεψε σε όλα τα μονοθέσια να αλλάξουν τα ελαστικά τους. Έτσι, ο Μονεγάσκος της Scuderia δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός και περιορίστηκε στη 10η θέση.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr