Άλλα Σπορ

Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον... αλάνθαστο «Νόλε» [vids]

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022 - 23:59

Ο Έλληνας πρωταθλητής πάλεψε κόντρα στον Σέρβο αλλά ηττήθηκε 2-0 σετ (6-4, 7-6). Με τον Τζόκοβιτς να κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση.

Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στον... αλάνθαστο «Νόλε» [vids]

Δεν μπορεί κανείς να έχει παράπονο από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Στο πρώτο του ματς για τα ATP Finals, ο Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση. Αλλά δεν ήταν αυτό αρκετό. Διότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε ακόμη καλύτερη, σχεδόν αλάνθαστη. Ειδικά σε καθοριστικά σημεία του ματς, που προσέφερε πλούσιο θέαμα. Έτσι νίκησε 2-0 σετ, κατακτώντας με 6-4 το πρώτο και 7-6 το δεύτερο!

Η διαφορά των δύο ήταν οι λεπτομέρειες. Ο «Νόλε» μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα. Με το… καλημέρα έκανε «break» για το 1-0 στα games. Στη συνέχεια οι δύο τους, κράτησαν το σερβίς τους. Ο Στέφανος προσπάθησε να κάνει κι εκείνος break, ειδικά στο 5-4 του πρώτου σετ. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς έμοιαζε με καλοδουλεμένη «μηχανή» που δεν έκανε λάθη. Αυτό τον οδήγησε στην κατάκτηση του δέκατου game του πρώτου σετ και στην κατάκτησή του με 6-4.

Στο δεύτερο, όμως, ο Στέφανος έδειξε έναν άλλο χαρακτήρα. Μπήκε πιο αποφασισμένος και απέφυγε τα λάθη που θα έδιναν δικαιώματα. Ωστόσο κανείς δεν κατάφερε σε αυτή την ιστορία να κάνει break. Με τον Τσιτσιπά να κατακτά το πρώτο game και τα επόμενα να καταλήγουν εναλλάξ στον Τζόκοβιτς και σε εκείνον, αντίστοιχα.

Αν και ο Έλληνας πρωταθλητής είχε break point στο τέταρτο game για να προηγηθεί 3-1. Το ματς, λοιπόν, έφτασε στο δέκατο τρίτο game, με ισοπαλία 6-5. Ο «Νόλε» στο tie break προηγήθηκε 3-1 και 5-1. Ο Στέφανος μείωσε σε 5-4. Ο Τζόκοβιτς έκανε το 6-4 και με το σερβίς του 7-4 που του χάρισε τη νίκη με 2-0 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr