Άλλα Σπορ

«Ζωντανός» ο Τσιτσιπάς, «τέλειωσε» τον Μεντβέντεφ [vids]

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 - 00:50

Με τεράστια ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ο Έλληνας επέστρεψε από το match game (5-4) του Ρώσου στο 3ο σετ και πήρε τελικά τη νίκη με 2-1.

«Ζωντανός» ο Τσιτσιπάς, «τέλειωσε» τον Μεντβέντεφ [vids]

Έδειξε χαρακτήρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα τεράστιο come back κόντρα στον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Από το 5-4 και με τον Ρώσο να σερβίρει για το ματς, ο Στέφανος γύρισε το ματς. Ισοφάρισε 5-5 και πήρε το σετ στο tie-break. Έτσι νίκησε 2-1 (6-3, 6-7 [11], 7-6 [1]) και έμεινε «ζωντανός» στο παιχνίδι της πρόκρισης στα ημιτελικά του ATP Finals. Όλα θα κριθούν την Παρασκευή, στο ματς με τον Αντρέι Ρούμπλεφ. Από την άλλη, με το αποτέλεσμα αυτό ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αποκλείστηκε από τη «μάχη» της εισόδου στην κορυφαία 4άδα.

Ο Τσιτσιπάς μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Έκανε αμέσως το break (2-0 στα games) και με το σερβίς βρέθηκε στο 3-0. Από εκείνο το σημείο, δεν είχε να κάνει κάτι περισσότερο. Κράτησε τα σερβίς του και σε 32 λεπτά πήρε το πρώτο σετ με 6-3. Ωστόσο η συνέχεια ήταν ακόμη πιο συγκλονιστική.

Μιας και στο δεύτερο σετ, οι μικρές-μικρές λεπτομέρειες καθόρισαν την έκβασή του. Όλοι κέρδισαν το game που σέρβιραν, το ματς πήγε στο 6-6 και οδηγήθηκε στο tie-break. Εκεί ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε 4-1, αλλά ο Τσιτσιπάς προσπέρασε 5-4! Η «μάχη» ήταν μεγάλη, το προβάδισμα άλλαξε συνολικά πέντε φορές και τελικά ο Ρώσος επικράτησε με 13-11, πήρε το σετ με 7-6 και ισοφάρισε σε 1-1.

Εκκίνηση με τον Έλληνα και τον Ρώσο να κρατούν στο σερβίς στα πρώτα έξι games. Εκεί ο Μεντβέντεφ έκανε το break, στο 7ο game, λόγω των λαθών Τσιτσιπά. Με το σκορ στο 5-3 ο Στέφανος ήταν με την πλάτη τον τοίχο! Αρχικά μείωσε σε 5-4, για να ακολουθήσει break (5-5) και προβάδισμα (6-5). Νέο tie-break και εκεί ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν άκρως αποφασιστικός.

Ξεκίνησε με 6-0 πιέζοντας πολύ τον Μεντβέντεφ, για να φτάσει στο 7-1 με λάθος του αντιπάλου του. Έτσι έκανε το 7-6 στο τρίτο σετ και πήρε τη νίκη με 2-1 (6-3, 6-7 [11], 7-6 [1]).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr