Άλλα Σπορ

Ο Ρούμπλεφ «έσβησε» το όνειρο του Στέφανου [vids]

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 00:11

Ο Ρώσος νίκησε 2-1 σετ [3-6, 6-3, 6-2) τον Έλληνα, με ανατροπή, και τον άφησε εκτός ημιτελικών των ATP Finals.

Ο Ρούμπλεφ «έσβησε» το όνειρο του Στέφανου [vids]

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά των ATP Finals έμεινε ανεκπλήρωτος στόχος για το 2022. Στον «τελικό» που είχε να δώσει ο Έλληνας τενίστας για να περάσει στην τετράδα, υστέρησε σε πολλούς τομείς. Αντίθετα, ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε ηρεμία, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό όταν έπρεπε. Έτσι νίκησε με 2-1 σετ [3-6, 6-3, 6-2) και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης που «φιλοξενείται» στο Τορίνο. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τέιλορ Φριτζ.

Ο «τελικός» του Στέφανου για να περάσει στα ημιτελικά του ATP Finals άρχισε ιδανικά. Διότι στο πρώτο σετ έδειξε πώς και το ήθελε πολύ και το πίστευε πολύ. Μετά από τα πρώτα -αναγνωριστικά- games, έκανε το break στο τέταρτο που είχε μεγάλη διάρκεια. Ο Ρούμπλεφ ήταν στο 40-0, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, ο Ρώσος είχε 4 φορές advantage, ωστόσο το πήρε ο Έλληνας και έκανε το 3-1.

Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3, σε 32 λεπτά. Με το momentum του αγώνα να είναι ξεκάθαρα, ως εκείνο το σημείο, υπέρ του.

Κάτι, όμως, που άλλαξε στο δεύτερο. Αρχικά οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους (4-3 ο Ρούμπλεφ.) Όμως, στο όγδοο game του σετ ο Έλληνας τενίστας δεν είχε συγκέντρωση, δεν έκανε καλά χτυπήματα και επέτρεψε στον Αντρέι Ρούμπλεφ να του κάνει το break με άνεση. Στη συνέχεια, αν και ο Στέφανος είχε break point, δεν το αξιοποίησε. Έτσι, ο Ρώσος επέστρεψε, έκανε το 6-3 και ισοφάρισε τον αγώνα, κατακτώντας το δεύτερο σετ σε 36 λεπτά.

Ανάλογη η εικόνα και στο τρίτο σετ. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ ήταν απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε συγκέντρωση. Αποτέλεσμα να του κάνει νωρίς το πρώτο break ο Ρώσος και να προηγηθεί 2-1 στα games. Αμφότεροι κράτησαν τα σερβίς τους και το σκορ έγινε 4-2. Λοιπόν, στο έβδομο game του τρίτου σετ όλα πήγαν στραβά.

Ο Στέφανος είχε τρεις φορές game point, αλλά τις σπατάλησε από βιασύνη και έλλειψη συγκέντρωσης. Με αποτέλεσμα ο Ρούμπλεφ να κάνει το 5-2 και μετά το 6-2, για να πάρει τη νίκη και το σετ με 6-2.