Άλλα Σπορ

Ο Ρούμπλεφ «έσβησε» το όνειρο του Στέφανου [vids]

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 - 00:11

Ο Ρώσος νίκησε 2-1 σετ [3-6, 6-3, 6-2) τον Έλληνα, με ανατροπή, και τον άφησε εκτός ημιτελικών των ATP Finals.

Ο Ρούμπλεφ «έσβησε» το όνειρο του Στέφανου [vids]

Η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά των ATP Finals έμεινε ανεκπλήρωτος στόχος για το 2022. Στον «τελικό» που είχε να δώσει ο Έλληνας τενίστας για να περάσει στην τετράδα, υστέρησε σε πολλούς τομείς. Αντίθετα, ο Αντρέι Ρούμπλεφ είχε ηρεμία, συγκέντρωση και καθαρό μυαλό όταν έπρεπε. Έτσι νίκησε με 2-1 σετ [3-6, 6-3, 6-2) και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης που «φιλοξενείται» στο Τορίνο. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κάσπερ Ρουντ, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τέιλορ Φριτζ.

Ο «τελικός» του Στέφανου για να περάσει στα ημιτελικά του ATP Finals άρχισε ιδανικά. Διότι στο πρώτο σετ έδειξε πώς και το ήθελε πολύ και το πίστευε πολύ. Μετά από τα πρώτα -αναγνωριστικά- games, έκανε το break στο τέταρτο που είχε μεγάλη διάρκεια. Ο Ρούμπλεφ ήταν στο 40-0, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε, ο Ρώσος είχε 4 φορές advantage, ωστόσο το πήρε ο Έλληνας και έκανε το 3-1.

Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-3, σε 32 λεπτά. Με το momentum του αγώνα να είναι ξεκάθαρα, ως εκείνο το σημείο, υπέρ του.

Κάτι, όμως, που άλλαξε στο δεύτερο. Αρχικά οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους (4-3 ο Ρούμπλεφ.) Όμως, στο όγδοο game του σετ ο Έλληνας τενίστας δεν είχε συγκέντρωση, δεν έκανε καλά χτυπήματα και επέτρεψε στον Αντρέι Ρούμπλεφ να του κάνει το break με άνεση. Στη συνέχεια, αν και ο Στέφανος είχε break point, δεν το αξιοποίησε. Έτσι, ο Ρώσος επέστρεψε, έκανε το 6-3 και ισοφάρισε τον αγώνα, κατακτώντας το δεύτερο σετ σε 36 λεπτά.

Ανάλογη η εικόνα και στο τρίτο σετ. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ ήταν απόλυτα ήρεμος και ψύχραιμος, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε συγκέντρωση. Αποτέλεσμα να του κάνει νωρίς το πρώτο break ο Ρώσος και να προηγηθεί 2-1 στα games. Αμφότεροι κράτησαν τα σερβίς τους και το σκορ έγινε 4-2. Λοιπόν, στο έβδομο game του τρίτου σετ όλα πήγαν στραβά.

Ο Στέφανος είχε τρεις φορές game point, αλλά τις σπατάλησε από βιασύνη και έλλειψη συγκέντρωσης. Με αποτέλεσμα ο Ρούμπλεφ να κάνει το 5-2 και μετά το 6-2, για να πάρει τη νίκη και το σετ με 6-2.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr