Άλλα Σπορ

Ο Τζόκοβιτς έγινε master των masters [vid]

Κυριακή, 20 Νοεμβρίου 2022 - 23:51

Ο Σέρβος νίκησε 2-0 σετ τον Κάσπερ Ρουντ και κατέκτησε τα φετινά ATP Finals. Αυτός ήταν ο 6ος τίτλος του στη διοργάνωση.

Ο Τζόκοβιτς έγινε master των masters [vid]

Μια ακόμα μεγάλη στιγμή στην καριέρα του σπουδαίου Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος κατέκτησε τα φετινά ATP Finals που έγιναν στο Τορίνο. Νίκησε στον τελικό 2-0 σετ [7-5, 6-3] τον Κάσπερ Ρουντ. Έτσι κατέκτησε τον τίτλο.

Αλλά δεν έχει αυτό μόνο σημασία. Ήταν η 6η φορά στην καριέρα του που κατακτά την πρωτιά στα ATP Finals. Με την επίδοση αυτή ισοφάρισε τον Ρότζερ Φέντερερ που ήταν μέχρι τώρα ο πολυνίκης. Πλέον, βάζει… πλώρη για νέα μεγάλες επιτυχίες.

Μετά την κατάκτηση του τίτλου στη διοργάνωση που έγινε στο Τορίνο, ο «Νόλε» προσθέσει 4.500.000 δολάρια στο λογαριασμό του. Διότι πήρε τον τίτλο χωρίς ήττα! Επιπλέον, πήρε και 1.500 πόντους στην κατάταξη της ATP. Πλέον ετοιμάζεται να επιστρέψει στις αρχές του 2023 στο Australian Open, καθώς έχει ξεπεραστεί το θέμα που έχει υπάρξει με την στέρηση της εισόδου του, στην Αυστραλία.

Στον τελικό με τον Ρουντ το πρώτο σετ ήταν άκρως συναρπαστικό. Τόσο ο «Βόλε» όσο και ο νεαρός Νορβηγός άρχισαν καλά τον τελικό. Κράτησαν το σερβίς τους και παρότι δέχθηκαν πίεση από τον αντίπαλο, το ματς έφτασε στο 5-5. Ο Τζόκοβιτς έκανε το 6-5 και στο δωδέκατο game του πρώτου σετ o Σέρβος με «όπλο» την εμπειρία του, έκανε το break από το 30-15 του Κάσπερ Ρουντ και πήρε το σετ με 7-5 σε 52 λεπτά.

Αντίθετα, στο δεύτερο σετ ο «Νόλε» έκανε νωρίς το break και προηγήθηκε με αυτό 3-1, ενώ έφτασε άνετα και στο 4-1. Στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους. Με τον Τζόκοβιτς στο ένατο game να είναι πίσω 15-0, αλλά να επιστρέφει και να το κατακτά με 6-3 σε 40 λεπτά, για να πάρει τον τίτλο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr