Άλλα Σπορ

Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΤ: Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και εθνική πόλο Ανδρών [vids]

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 21:35

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 20 και τα 35 χλμ. Βάδην και η ομάδα που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο ξεχώρισαν στην ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών.

Οι κορυφαίοι του ΠΣΑΤ: Τεντόγλου, Ντρισμπιώτη και εθνική πόλο Ανδρών [vids]

Οι αθλητικοί συντάκτες ψήφισαν και ανέδειξαν τους κορυφαίους για το 2022. Τα βραβεία του ΠΣΑΤ δόθηκαν σήμερα στον αθλητή, την αθλήτρια και την ομάδα που ξεχώρισαν στη χρονιά που μας αφήνει σε λίγες ημέρες. Όπως ήταν απολύτως λογικό, τα βραβεία του αθλητή και της αθλήτριας που ξεχώρισαν πήγαν σε δύο παιδιά από τον Στίβο. Στον Μίλτο Τεντόγλου και την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Ο Έλληνας άλτης του μήκους μέσα στο 2022 πήρε δύο χρυσά μετάλλια και ένα ασημένια. Τα δύο πρώτα στο Παγκόσμιο του κλειστού στίβου στο Βελιγράδι και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο, ενώ το ασημένιο ήρθε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Γιουτζίν. Την κορυφαία τριάδα των ανδρών αθλητών για τον κορυφαίο του 2022 συμπλήρωσαν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ψηφίστηκε η κορυφαία για το 2022. Λογικό από τη στιγμή που η Ελληνίδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 20 όσο και στα 35 χιλιόμετρα βάδην, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Με την κορυφαία τριάδα να αποτελείται ακόμη από τις Άννα Κορακάκη και Ελίνα Τζένγκο.

Όσον αφορά στις ομάδες, το βραβείο της κορυφαίας κατέληξε την χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, εθνική ομάδα του πόλο Ανδρών. Το ρόστερ της εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης αποτελούνταν από τους: Μάνος Ζερδεβάς, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Στάθης Καλογερόπουλος, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος, Κώστας Γούβης, Κώστας Κάκαρης, Δημήτρης Νικολαΐδης και Άγγελος Βλαχόπουλος. Στην κορυφαία τριάδα ήταν ακόμη η εθνική πόλο Γυναικών και η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού.

Τέλος, το βραβείο του κορυφαίου προπονητή πήγε στον Γιώργο Πομάσκι.

Αξίζει να σημειωθεί πώς κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Σέρχιο Αραούχο πήρε το βραβείο του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» για τον πανηγυρισμό του και την αφιέρωση του γκολ στο ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, στη μνήμη του δολοφονηθέντα Άλκη Καμπανού!

Ο ΠΣΑΤ τίμησε τον Γιώργο Πρίντεζη, την Βούλα Πατουλίδου για την κοινωνική και αθλητική τους προσφορά. Ακόμη τον Μιχάλη Μουρούτσο, τον Απόστολο Χρήστου, τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου και τον Γιώργο Κουγιουμτίδη.

Ακόμα, δόθηκε ειδική βραβείο στην μνήμη του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που παρέλαβε η σύζυγός του, Δώρα Τσαμπάζη.

Όσον αφορά στους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρία, τα βραβεία κατέληξαν στους Δημοσθένη Μιχαλετζάκη, Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και στην εθνική ομάδα μπάσκετ Κωφών Γυναικών.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr