Άλλα Σπορ

Στέφανος Τσιτσιπάς ON FIRE [vids]

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 13:56

Ο Έλληνας πρωταθλητής μέσα σε 92 λεπτά «καθάρισε» με 3-0 σετ τον Αυστραλό Χιτζικάτα και πέρασε στον τρίτο γύρο.

Στέφανος Τσιτσιπάς ON FIRE [vids]

Με μια άκρως κυριαρχική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με εμφατικό τρόπο τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα. Επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-2) σε μία ώρα και 32 λεπτά και πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open. Με το ματς να τελειώνει με τον άσσο του Έλληνα πρωταθλητή. Αυτός ήταν ο 6ος άσσος του Τσιτσιπά στο ματς. Αλλά και οι επιδόσεις του σε καίρια σημεία του ματς ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετικές. Είχε 79% σε πόντους από πρώτο σερβίς και 67% από δεύτερο σερβίς. Ακόμη είχε 30 winners, ενώ έκανε και 6 break.

Στο πρώτο σετ μετά το ισόπαλο 2-2, ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και έκανε το πρώτο break στο έκτο game του και έφτασε να προηγηθεί 5-2. Χρειάστηκε συνολικά 35 λεπτά για να φτάσει στην κατάκτησή του με 6-3. Το δεύτερο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ολοκληρωτική κυριαρχία για τον Έλληνα πρωταθλητή. Από τη στιγμή που έκανε break στο πρώτο game του σετ, όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Ο Χιτζικάτα δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση!

Ακολούθησαν άλλα δύο break στο τρίτο και το πέμπτο game, κράτησε το σερβίς του και με 6-0 μέσα σε 25 λεπτά έκανε το 2-0 στα σετ. Το τρίτο σετ έμοιαζε στην εκκίνηση με το πρώτο. Μιας και στα πρώτα τέσσερα game οι δύο τους κράτησαν το σερβίς (2-2). Εκεί, όμως, ο Τσιτσιπάς πάτησε… γκάζι, πήρε τέσσερα σερί games με δύο break στο πέμπτο και το έβδομο του τρίτου σετ και το κατέκτησε με 6-2 (σ.σ.: 32 λεπτά), για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση στον τρίτο γύρο με 3-0 σετ σε 92 λεπτά.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα.