Άλλα Σπορ

Στέφανος Τσιτσιπάς ON FIRE [vids]

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 13:56

Ο Έλληνας πρωταθλητής μέσα σε 92 λεπτά «καθάρισε» με 3-0 σετ τον Αυστραλό Χιτζικάτα και πέρασε στον τρίτο γύρο.

Στέφανος Τσιτσιπάς ON FIRE [vids]

Με μια άκρως κυριαρχική εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με εμφατικό τρόπο τον Αυστραλό Ρίνκι Χιτζικάτα. Επικράτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-0, 6-2) σε μία ώρα και 32 λεπτά και πέρασε στον τρίτο γύρο του Australian Open. Με το ματς να τελειώνει με τον άσσο του Έλληνα πρωταθλητή. Αυτός ήταν ο 6ος άσσος του Τσιτσιπά στο ματς. Αλλά και οι επιδόσεις του σε καίρια σημεία του ματς ήταν αν μη τι άλλο εξαιρετικές. Είχε 79% σε πόντους από πρώτο σερβίς και 67% από δεύτερο σερβίς. Ακόμη είχε 30 winners, ενώ έκανε και 6 break.

Στο πρώτο σετ μετά το ισόπαλο 2-2, ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και έκανε το πρώτο break στο έκτο game του και έφτασε να προηγηθεί 5-2. Χρειάστηκε συνολικά 35 λεπτά για να φτάσει στην κατάκτησή του με 6-3. Το δεύτερο ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Ολοκληρωτική κυριαρχία για τον Έλληνα πρωταθλητή. Από τη στιγμή που έκανε break στο πρώτο game του σετ, όλα είχαν πάρει το δρόμο τους. Ο Χιτζικάτα δεν μπόρεσε να προβάλλει αντίσταση!

Ακολούθησαν άλλα δύο break στο τρίτο και το πέμπτο game, κράτησε το σερβίς του και με 6-0 μέσα σε 25 λεπτά έκανε το 2-0 στα σετ. Το τρίτο σετ έμοιαζε στην εκκίνηση με το πρώτο. Μιας και στα πρώτα τέσσερα game οι δύο τους κράτησαν το σερβίς (2-2). Εκεί, όμως, ο Τσιτσιπάς πάτησε… γκάζι, πήρε τέσσερα σερί games με δύο break στο πέμπτο και το έβδομο του τρίτου σετ και το κατέκτησε με 6-2 (σ.σ.: 32 λεπτά), για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση στον τρίτο γύρο με 3-0 σετ σε 92 λεπτά.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr