Άλλα Σπορ

Έδειξε χαρακτήρα η Μαρία Σάκκαρη [vids]

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2023 - 15:17

Μετά από ένα ματς για γερά νεύρα, που διήρκησε 2 ώρες και 33 λεπτά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε την ανατροπή και νίκησε 2-1 την Ρωσίδα Σνάιντερ.

Έδειξε χαρακτήρα η Μαρία Σάκκαρη [vids]

Το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Australian Open, με ανατροπή, πήρε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν αποφασιστική κόντρα στην 18χρονη Ρωσίδα, Ντιάνα Σνάιντερ. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, μετά από κακή εμφάνιση στο πρώτο σετ, αντέδρασε. Έβγαλε χαρακτήρα και έφτασε στην ανατροπή με 2-1 σετ, που της έδωσε το εισιτήριο για τους «32» του πρώτου Grand Slam για το 2023.

Το ματς ήταν αμφίρροπο και στα τρία σετ. Στο πρώτο, η Ρωσίδα έβαλε δύσκολα στην Σάκκαρη. Κυρίως γιατί έκανε πολύ νωρίς το πρώτο της break, στο δεύτερο game. Έτσι, πολύ γρήγορα βρέθηκε στο 3-0 σε λιγότερο από 10 λεπτά στο ματς. Στη συνέχεια, παρότι η Ελληνίδα την πίεσε και αναζήτησε ένα δικό της break, η Σνάιντερ κράτησε το σερβίς και με 6-3 έκανε το 1-0 σε 48 λεπτά. Ειδικά το ένατο και τελευταίο game του σετ ήταν μια μεγάλη «μονομαχία» που κράτησε 12:33.

Η Μαρία έβαλε αντίδραση στο δεύτερο σετ, όπου με break στο δεύτερο game βρέθηκε μπροστά με 3-0. Ωστόσο, η Σνάιντερ «απάντησε» με δικό της break, μείωσε σε 4-3, για να ακολουθήσουν εκατέρωθεν break και με το σερβίς η Ρωσίδα να ισοφαρίσει 5-5. Στο 6-5 η Σάκκαρη έδειξε τον χαρακτήρα της. Αν και βρέθηκε πίσω με 15-0 στο δωδέκατο game του δεύτερου σετ, πήρε τέσσερις συνεχόμενους πόντους και με 7-5 σε 58 λεπτά, ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ.

Ήταν δεδομένο πώς η ψυχολογία ήταν με την πλευρά της Μαρίας. Ειδικά όταν της δόθηκαν οι ευκαιρίες, δεν τις έχασε. Στα τρία πρώτα game του τρίτου σετ, οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς του, αλλά μετά έγιναν τρία σερί break. Δύο της Σάκκαρη κι ένα της Σνάιντερ (4-2 η Μαρία). Η Ελληνίδα πήρε και το επόμενο game για το 5-2 και σε 3'23'' έκανε το 6-3 στο τρίτο σετ (47 λεπτά). Το αποτέλεσμα ήταν να νικήσει τελικά με 2-1 και να περάσει στον τρίτο γύρο, μετά από 2 ώρες και 33 λεπτά.

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr