Άλλα Σπορ

Ο Μέγας Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Australian Open [vids]

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2023 - 14:46

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που κράτησε 4 ώρες, με πολλές ανατροπές, ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 3-2 σετ τον Σίνερ και πέρασε στην «8άδα» όπου θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο, Λεχέτσκα.

Ο Μέγας Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Australian Open [vids]

Με… μαραθώνιο και όχι αγώνα τένις έμοιαζε το ματς του 4ου γύρου του Australian Open ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Γιάνικ Σίνερ. Μιας και ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε πέντε σετ και 4 ώρες αγώνα, για να νικήσει 3-2 σετ (6-4, 6-4, 3-6, 4-6, 6-3) τον Ιταλό και να περάσει στα προημιτελικά. Διότι το ματς ήταν για γερά νεύρα, συγκλονιστικό και συναρπαστικό συνάμα. Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0 σετ, ο Σίνερ ισοφάρισε σε 2-2, αλλά ο Στέφανος στο πέμπτο σετ έδειξε και ψυχή και χαρακτήρα. Εκεί έκανε ό,τι έπρεπε, το κατέκτησε με 6-3 και πέρασε στην «8άδα». Εκεί τον περιμένει ο Τσέχος, Γίρι Λεχέτσκα. Αλλά το σίγουρο είναι πώς αν εμφανιστεί όπως πρέπει, τότε έχει πολλές πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό του τουρνουά της Μελβούρνης.

Δυναμικός Στέφανος και 2-0 σετ

Η αρχή είναι πολύ σημαντική σε ένα μεγάλο ματς. Με τον Τσιτσιπά να αρχίζει τον αγώνα με break. Οι δύο τους κράτησαν το σερβίς ως το 4-3 του πρώτου σετ. Στο όγδοο game ο Ιταλός έκανε επίσης break, αλλά ο Στέφανος «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο και έκλεισε το πρώτο σετ με 6-4 σε 45 λεπτά. Βέβαια, η συνέχεια ήταν ανάλογη και στο δεύτερο σετ. Δηλαδή ο Στέφανος έκανε νωρίς το break. Αν και έχασε το πρώτο game, ισοφάρισε και με το break του έκανε το 2-1. Break και του Σίνερ (2-2) και στη συνέχεια προσπέραση (3-2). Αμφότεροι κράτησαν το σερβίς ως το 9ο game. Καθώς ο Τσιτσιπάς έδειχνε αποφασισμένος, έκανε εκεί το νέο του break, κράτησε το σερβίς και τελείωσε και το δεύτερο σετ με 6-4, σε 46 λεπτά, για το 2-0.

Το μεγάλο come back του Σίνερ

‘Ήταν απολύτως λογικό να βγάλει αντίδραση ο φορμαρισμένος Ιταλός. Στο τρίτο σετ ξεκίνησε την αντεπίθεσή του. Στο 2-1 υπέρ του, στο τρίτο σετ, έκανε break και στη συνέχεια βρέθηκε μπροστά με 4-1. Κράτησε το σερβίς του, πήρε τους πόντους που ήθελε και με 6-3 το κατέκτησε σε 56 λεπτά, μειώνοντας σε 2-1 στα σετ. Το «καμπανάκι» είχε χτυπήσει, αλλά ο Στέφανος μάλλον δεν το… άκουσε καλά! Διότι μετά το 1-1 στο τέταρτο σετ, ο Σίνερ έκανε ένα ακόμη break. Προηγήθηκε 2-1 και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, με τον Τσιτσιπά να μην έχει… απάντηση. Σε 53 λεπτά πήρε το σετ με 6-4 και ισοφάρισε σε 2-2, οδηγώντας τη διαδικασία της πρόκρισης στο πέμπτο σετ.

Έδειξε χαρακτήρα ο Τσιτσιπάς

Σε ένα τόσο μεγάλο, και σε διάρκεια, ματς, πάντα παίζουν ρόλο τα λάθη. Ένα τόσο σημαντικό έκανε ο Σίνερ στο πέμπτο σετ. Στα πέντε πρώτα games του, το σκορ ήταν 3-2 για τον Στέφανο. Στο έκτο game ο Τσιτσιπάς βρέθηκε μπροστά με 40-0, αλλά ο Σίνερ μείωσε σε 40-30. Ένα λάθος χτύπημα του Ιταλού έδωσε την ευκαιρία στον Έλληνα πρωταθλητή να κάνει το break σε κομβικό σημείο. Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και στο ένατο game του πέμπτου σετ, το τελείωσε, κατακτώντας με 6-3 το σετ και με 3-2 το ματς. Με τον μοναδικό αριθμό στα στατιστικά που ήταν υπέρ του Στέφανου να είναι οι άσσοι (12/11). Επόμενος αντίπαλος του Έλληνα τενίστα ο Τσέχος, Γίρι Λεχέτσκα που απέκλεισε με 3-1 σετ του Αλιασίμ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr