Άλλα Σπορ

Τεράστια πρόκριση ο Τσιτσιπάς!

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 - 15:09

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε 3-0 σετ του Γίρι Λεχέτσκα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Australian Open όπου θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσέχο αντίπαλό του…

Τεράστια πρόκριση ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο 4 στην παγκόσμια κατάταξη), με εξαιρετική εμφάνιση, νίκησε με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 6-4) τον Τσέχο Γίρι Λεχέτσκα (Νο 71) σε 2 ώρες και 17 λεπτά και πήρε για τρίτη σερί χρονιά το εισιτήριο για τα ημιτελικά στο Australian Open στην Μελβούρνη.

Στα ημιτελικά ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Καρέν Kατσάνοφ (Νο 20), ο οποίος προκρίθηκε χωρίς κόπο, λόγω της απόσυρσης του Αμερικανού Σεμπ Κόρντα (Νο 31) στο τρίτο σετ.

Η προϊστορία είναι υπέρ του Τσιτσιπά αφού στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ο Έλληνας πρωταθλητής μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας χάσει μόλις δύο σετ.

Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ σε γκραν σλαμ, ενώ ο τελευταίος μεταξύ τους αγώνας ήταν στο περσινό «Masters 1000» της Ρώμης, όπου ο Έλληνας τενίστας επικράτησε στη φάση των «16» με 4-6, 6-0, 6-3.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με την πρόκρισή του στα ημιτελικά έχει εξασφαλίσει ήδη το ποσό των 587.000.

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα των προημιτελικών

Τρίτη (24/01)

Χατσάνοφ - Κόρντα 2-0 (Εγκατέλειψε στο τρίτο σετ ο Κόρντα).

Λεχέτσκα - Τσιτσιπάς 0-3

Τετάρτη (25/01)

Ρούμπλεβ - Τζόκοβιτς

Σέλτον - Πολ

Τα ζευγάρια των ημιτελικά

Χατσάνοφ - Τσιτσιπάς

Νικητής Ρούμπλεβ - Τζόκοβιτς με νικητή Σέλτον - Πολ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr