Άλλα Σπορ

Πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη από σφοδρή σύγκρουση τρένων (vids)

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2023 - 10:24

Πάνω από 40 οι νεκροί, πολλοί οι αγνοούμενοι, 80 τραυματίες, συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη από σφοδρή σύγκρουση τρένων (vids)

Συγκλονισμένη η Ελλάδα για την τραγωδία στα Τέμπη μετά από σφοδρή σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, αργά το βράδυ της Τρίτης (28/2).

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναφέρουν πως οι νεκροί περισσότεροι από 40 και αφορούν κυρίως νεαρούς ανθρώπους. Πολλοί είναι οι αγνοούμενοι που βρίσκονταν στα δύο πρώτα βαγόνια τα οποία κάηκαν ολοσχερώς. Επίσης οι τραυματίες έφτασαν τον αριθμό 72.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, ανεστάλησαν όλες οι εκδηλώσεις και δεν θα διεξαχθεί και κάθε αθλητική δραστηριότητα.

Όπως τόνισε ο κ. Βαθρακογιάννης η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας υπογράμμισε ο κ. εκπρόσωπος του ΠΣ προσθέτοντας ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Παράλληλα σημείωσε ότι στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν διατεθεί αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να συνδράμει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας συνεχίζεται παρουσία αξιωματικών και ειδικών ψυχολόγων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζονται οι τηλεφωνικοί αριθμοί 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας στους οποίους μπορούν να καλούν οι οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.