Άλλα Σπορ

Ασημένιο μετάλλιο ο Ανδρικόπουλος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα [vids]

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2023 - 20:37

Με άλμα 16,58μ. στον τελικό του τριπλούν ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου στους αγώνες της Κωνσταντινούπολης.

Ασημένιο μετάλλιο ο Ανδρικόπουλος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα [vids]

Η πρώτη μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα, στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη, ήρθε το απόγευμα της Παρασκευής. Πιο συγκεκριμένα, στο τριπλούν. Στον τελικό της διοργάνωσης, ο Νικόλαος Ανδρικόπουλος ανέβηκε στο βάθρο. Διότι με την καλύτερη φετινή του επίδοση, με άλμα δηλαδή στα 16,58μ., κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ήταν το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Με τον Έλληνα αθλητή να κάνει την καλύτερή του επίδοση για το 2023, με το άλμα του 16,58μ. στην πέμπτη του προσπάθεια. Ήδη είχε κάνει ένα καλό άλμα, το τέταρτο με 16,32μ. Ωστόσο κατέκτησε ένα μετάλλιο και αυτό έχει μεγάλη σημασία, διότι είναι η αρχή για ό,τι θα ακολουθήσει με τους άλλους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού άρπαξε την ευκαιρία, ρίσκαρε και του βγήκε το άλμα που του χάρισε το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας του.

Επιπλέον, στην 7η θέση του τελικού του τριπλούν βρέθηκε ο Δημήτρης Τσιάμης. Ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε άλμα 16.39μ. στην πέμπτη του προσπάθεια. Επίσης, για χιλιοστά δεν ήταν έγκυρο ένα πολύ καλό του άλμα που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει, τόσο εκείνον όσο και τη χώρα μας σε ένα ακόμη μετάλλιο. Δηλαδή να είχαμε δύο Έλληνες στο βάθρο, στον τελικό του τριπλούν του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr