Άλλα Σπορ

Πρωταθλητής Ευρώπης, ξανά, ο Μίλτος Τεντόγλου [vids]

Κυριακή, 5 Μαρτίου 2023 - 10:18

Πιστός στο… ραντεβού με το χρυσό μετάλλιο για άλλη μια φορά ο Έλληνας άλτης του μήκους στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Πρωταθλητής Ευρώπης, ξανά, ο Μίλτος Τεντόγλου [vids]

Η κορυφή είναι μόνο για έναν! Στο άλμα εις μήκος αυτός είναι Έλληνας. Λέγεται Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» άλτης από τη χώρα μας κατέκτησε μια ακόμη πρώτη θέση στην καριέρα του.

Πιο συγκεκριμένα, το τρίτο διαδοχικό χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε με το… καλημέρα στον τελικό του μήκους πώς είχε ως στόχο να κατακτήσει την πρωτιά. Μιας και ξεκίνησε τον αγώνα με άλμα στα 8,30μ.

Αλλά όπως αποδείχθηκε, αυτό το άλμα ήταν αρκετό για να του χαρίσει ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Ωστόσο η επιτυχία του είναι ακόμη πιο μεγάλη. Διότι είναι ο μοναδικός άλτης του μήκους με τρία σερί χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.

Δείγμα της ικανότητας, αλλά και της σταθερότητας που τον διακρίνει. Καθώς οι μεγάλοι αθλητές μόνο έτσι δείχνουν πώς είναι οι κορυφαίοι. Με τη διάρκεια στις μεγάλες επιδόσεις και τα μετάλλια. Καθώς αυτό ήταν το πέμπτο του ευρωπαϊκό μετάλλιο και συνολικά έβδομο στις διεθνείς διοργανώσεις.

Στον σημερινό αγώνα της Κωνσταντινούπολης, ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε τον τελικό του μήκους με άλμα στα 8,30μ. Στη συνέχεια έκανε 8,16μ., το τρίτο ήταν άκυρο, το τέταρτο στα 8,05μ. και το πέμπτο στα 8,07μ.

Όταν ξεκίνησαν για να κάνει το έκτο και τελευταίο, ήξερε πώς ήταν πρωταθλητής Ευρώπης. Έτσι ρίσκαρε λίγο στο πάτημά του, αλλά γενικά όλα τα άλματά του ήταν πιο πίσω από ό,τι θα μπορούσε. Έτσι έκανε 8,29μ. αλλά δεν είχε σημασία. Μιας και το χρυσό μετάλλιο ήταν ήδη στην κατοχή του.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr