Άλλα Σπορ

Βόλεϊ Γυναικών: Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ! [vid]

Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 - 23:38

Η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 σετ του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το Κύπελλο στο βόλεϊ γυναικών επιστρέφοντας στους τίτλους μετά από έντεκα χρόνια.

Βόλεϊ Γυναικών: Κυπελλούχος Ελλάδας η ΑΕΚ! [vid]

Η «Ένωση» με τρομερή εμφάνιση στον τελικό της Άρτας επικράτησε 3-1 σετ και κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Κύπελλο Ελλάδας σε έναν φανταστικό τελικό!

Τρομερή διακύμανση στο ματς με την Νίζετιτς να πραγματοποιεί μεγαλειώδη εμφάνιση, έχοντας άξιες συμπαραστάτριες την Καλντερόν και τη Σίλβα. Η Ανάε κράτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς, με την Ανθούλη να συμμετέχει αρκετά αλλά να αποτυγχάνει σε κρίσιμες επιθέσεις.

Η ΑΕΚ φάνηκε να πατάει καλύτερα στο παρκέ στο ξεκίνημα του αγώνα (1-3), ωστόσο ο Παναθηναϊκός γρήγορα ισορρόπησε (4-4). Οι δυο ομάδες στη συνέχεια ήταν κοντά (7-7), αλλά κάποια κενά της Ένωσης στην υποδοχή έδωσε τη δυνατότητα στις «πράσινες» να πάρουν διαφορά (15-11). Από εκείνο το σημείο και πέρα οι «κιτρινομαυρες» αφυπνίστηκαν ανέβασαν τον ρυθμό τους και έκανανένα σερί το οποίο τις έβαλε σε θέση οδηγού (15-18). Έτσι, τα κορίτσια της ΑΕΚ με καθαρό μυαλό έμειναν μπροστά και τελικά κατέκτησαν το πρώτο σετ με 21-25.

Στο δεύτερο σετ μετά το μικρό ισορροπημένο διάστημα, ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε το μπλακ άουτ της ΑΕΚ (10-7) και πήρε προβάδισμα στο σκορ (14-9). Οι «κιτρινόμαυρες» δεν κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν (16-10), με την ψαλίδα να ανοίγει υπέρ του Παναθηναϊκού (20-12), ο οποίος τελικά ισοφάρισε σε 1-1 στα σετ (25-14).

Η Ένωση μπήκε με φόρα στο τρίτο σετ (1-6) και περιόρισε τις κινήσεις του Παναθηναϊκού (6-11), ο οποίος στα μέσα του σετ προσπάθησε να δείξει ανταγωνιστική εικόνα και μείωσε στους 2 (13-15). Οι κοπέλες της ΑΕΚ, όμως δεν πτοήθηκαν και διατήρησαν μια διαφορά ασφαλείας (15-17), την οποία δεν έχασαν σε κανενά σημείο (18-22) και έτσι πήραν εκ νέου προβάδισμα στα σετ με 2-1 (21-25).

Πολύ καλό το ξεκίνημα της ΑΕΚ και στο τέταρτο σετ (7-10). Ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να αντιδράσει (9-12), αλλά η ΑΕΚ με καλές ενέργειες διατηρούσε μια διαφορά που της έδινε ασφάλεια (16-20). Έτσι, έμεινε σταθερή μέχρι το τέλος και έφτασε στη νίκη που της έδωσε την κούπα και την ευκαιρία να ξεσπάσει σε πανηγυρισμούς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.