Άλλα Σπορ

Η Ελλάδα πέρασε στο Super Final του World League

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 22:08

Σημαντική επιτυχία για την εθνική πόλο Ανδρών παρά την ήττα 8-7 από το Μαυροβούνιο.

Η Ελλάδα πέρασε στο Super Final του World League

Στην τελική φάση του World League, δηλαδή στο Super Final που θα γίνει από τα τέλη Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου στο Λος Άντζελες, πέρασε η εθνική πόλο Ανδρών. Η Ελλάδα ηττήθηκε στο τελευταίο της ματς στον όμιλο από τους «οικοδεσπότες», το Μαυροβούνιο, με 8-7.

Αλλά η ήττα της Σερβίας από την Γεωργία στα πέναλτι έφερε τριπλή ισοβαθμία. Έτσι, η ασημένια Ολυμπιονίκης του Τόκιο πήρε τη δεύτερη θέση του β' ομίλου πίσω από την Ισπανία. Στην Καλιφόρνια, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, με στόχο την πρόκριση στον ημιτελικό.

Το ματς ήταν αμφίρροπο. Το Μαυροβούνιο έπρεπε να νικήσει με 3 γκολ διαφορά για να πάρει εκείνο την πρόκριση. Έφτασε κοντά σε αυτό τον στόχο, όταν προηγήθηκε 8-6 στο τέταρτο οκτάλεπτο. Όμως στη συνέχεια, η ελληνική ομάδα κατάφερε να βγάλει αρκετές άμυνες, ακόμη και στον παίκτη λιγότερο.

Το γκολ του Γενηδουνιά, 2:21 πριν το τέλος του ματς που μείωσε σε 8-7, έβαλε τέλος στα… όνειρα των Μαυρβούνων. Ωστόσο κομβικός ήταν σε εκείνο το διάστημα και ο Ζερδεβάς με σημαντικές επεμβάσεις. Καθώς κράτησε τη διαφορά σε αυτά τα επίπεδα και έστειλε την Ελλάδα στο Super Final.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 2-2, 2-1, 1-1.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρς Γκοϊκοβιτς): Ντούροβιτς, Μρσιτς 1, Μάτσιτς 1, Αβερκά 1, Τσούτσκοβιτς, Πόπαντιτς 1, Ράντοβιτς, Ουκρόπινα, Πέρκοβιτς, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Ράντοβιτς 2, Τεσάνοβιτς.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζρδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 3, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Νικολαΐδης, Κάκαρης1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr