Άλλα Σπορ

Η Σάκκαρη ξεπέρασε και το… εμπόδιο της Πλίσκοβα [vid]

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023 - 22:55

Μετά από ένα συναρπαστικό ματς που είχε διάρκεια 2 ώρες και 43 λεπτά, η Ελληνίδα νίκησε 2-1 σετ και πέρασε στα προημιτελικά.

Η Σάκκαρη ξεπέρασε και το… εμπόδιο της Πλίσκοβα [vid]

Στην 8άδα του Indian Wells πέρασε η Μαρία Σάκκαρη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά από έναν σπουδαίο αγώνα κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα, πανηγύρισε μια μεγάλη νίκη με 2-1 σετ. Έτσι μετά από μια «μάχη» που κράτησε 2 ώρες και 43 λεπτά, πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του τουρνουά στις ΗΠΑ.

Η Σάκκαρη πήρε το πρώτο σετ με 6-4. Στη συνέχεια, ισοφάρισε σε 1-1 η Τσέχα, κατακτώντας το δεύτερο με 7-5, αλλά η Ελληνίδα ήταν πιο δυναμική στο τρίτο και τελευταίο. Το κατέκτησε με 6-3 και μαζί με αυτό πήρε τη νίκη. Ο νικητής του ζευγαριού ανάμεσα στην Πεγκούλα και την Κβίτοβα θα είναι ο επόμενός της αντίπαλος.

Η Μαρία μπήκε δυνατά στο ματς. Με δύο break προηγήθηκε 3-0 στα games. Αν και η Πλίσκοβα αντέδρασε, μειώνοντας σε 3-2, τόσο η Ελληνίδα όσο και η Τσέχα κράτησαν το σερβίς τους. Το αποτέλεσμα ήταν η Σάκκαρη να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Στο δεύτερο σετ οι δύο παίκτριες κράτησαν το σερβίς τους ως το 5-5. Με την Πλίσκοβα να κατακτά τόσο το ενδέκατο όσο και το δωδέκατο game του ματς, για να ισοφαρίσει σε 1-1 με 7-5. Αλλά στο τρίτο. Έναρξη με game που κράτησε 17 λεπτά. Η Τσέχα το πήρε, ενώ μετά έκανε break. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε στη Σάκκαρη. Η Ελληνίδα έκανε σερί 5-0, με τρία break και πήρε το σετ και τη νίκη με 6-3.