Άλλα Σπορ

WRC: Σούπερ ο Οζιέ στο Μεξικό

Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023 - 11:23

Ο Γάλλος οδηγός τα πάει περίφημα στις χωμάτινες διαδρομές στο Μεξικό

WRC: Σούπερ ο Οζιέ στο Μεξικό

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ είναι ο πρωταγωνιστικής στο Μεξικό και το ράλι που είναι ο τρίτος αγώνας φέτος του WRC. Το οποίο έχει κατακτήσεις άλλες έξι φορές στην καριέρα του.

Το ράλι του Μεξικού, φιλοξενήθηκε για ακόμη μία ημέρα στους χωματόδρομους της Σιέρα ντε Γκουαναχουάτο, όπου διεξήχθησαν οι επτά από τις εννέα ειδικές διαδρομές, της τρίτης ημέρας του αγώνα.

Ο Γάλλος οδηγός, πήρε το προβάδισμα του αγώνα κερδίζοντας την ενδέκατη ειδική διαδρομή, κατά την οποία ο Λάπι αναγκάσθηκε να αποσυρθεί, αφού χτύπησε σε ένα δοκάρι στην άκρη του δρόμου.

Τόσο ο Λάπι, όσο και ο συνοδηγός του, Γιάνε Φερμ, βγήκαν αλώβητοι από το αυτοκίνητο τους, αλλά το ατύχημα οδήγησε στην ακύρωση της 15ης ειδικής στο ίδιο τμήμα, λόγω έλλειψης χρόνου για να καθαρισθεί η περιοχής και να προετοιμασθεί ο δρόμος.

«Εκανε καλή δουλειά, ήταν εξαιρετικά γρήγορος εχθές, είχε απίστευτη ταχύτητα. Είναι κρίμα, η μάχη ήταν υπέροχη», σχολίασε ο Οζιέ, οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος στην συνέχεια υιοθέτησε ένα πιο προσεκτικό στυλ οδήγησης, εξηγώντας με νόημα: «Ο έλεγχος της ταχύτητας εδώ δεν είναι εύκολος, το κράτημα αλλάζει συνεχώς».

Στην γενική κατάταξη, ο Οζιέ προηγείται κατά 35 δευτερόλεπτα του Βρετανού, Ελφιν Εβανς (Toyota) και κατά 40 δευτερόλεπτα του Βέλγου, Τιερί Νεβίλ (Hyundai), ενώ στην τέταρτη θέση, βρίσκεται ο Φινλανδός, παγκόσμιος πρωταθλητής, Κάλε Ροβανπερα (Toyota).

Το Ράλι του Μεξικού, διεξάγεται σε 23 ειδικές διαδρομές και 320,23 χιλιόμετρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr