Άλλα Σπορ

Ο Απόλλων στον τελικό του Challenger Cup

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023 - 21:16

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη νίκησε 18-8 την Τενερίφη στο Σεράφειο κολυμβητήριο, ανέτρεψε την ήττα 11-10 στην Ισπανία και θα αντιμετωπίσει την Τεράσα.

Ο Απόλλων στον τελικό του Challenger Cup

Μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό πόλο. Καθώς στην πρώτη χρονιά της νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης της LEN, του Challenger Cup, μια ελληνική ομάδα είναι στον τελικό. Ο λόγος για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη τα κατάφερε. Καθώς το απόγευμα της Τετάρτης, στο κατάμεστο Σεράφειο κολυμβητήριο, ανέτρεψε την ήττα 11-10 από την Τενερίφη, στο πρώτο ματς στην Ισπανία. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» νίκησε με το επιβλητικό 18-8 και πέρασε στον τελικό. Εκεί θα αντιμετωπίσει ξανά ισπανική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, την Τεράσα που απέκλεισε με δύο νίκες την τουρκική ΕΝΚΑ.

Η μισή δουλειά έγινε στην αρχή του ματς. Ο εξαιρετικός Απόλλων προηγήθηκε 5-0, 1:54 πριν ολοκληρωθεί το πρώτο οκτάλεπτο. Επιπλέον, στα μισά του δευτέρου απέκτησε προβάδισμα 6 γκολ (9-3). Η Τενερίφε έδειξε πώς δεν μπορούσε να ακολουθήσει αυτό το τέμπο στο ματς. Έτσι, το σκορ έγινε 14-6 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, με γκολ στον παίκτη παραπάνω. Ακόμη, η διαφορά έφτασε στα 10 γκολ (17-7), 3:10 πριν το τέλος του ματς. Αυτή παρέμεινε ως το τέλος, για το τελικό 18-8.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 3-3, 5-2, 4-2.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 1, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 1, Γωνιωτάκης 3, Δίπλαρος, Μπραΐμης, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μυρίλος, Σολανάκης 3, Καβουσάνος.

ΤΕΝΕΡΙΦΗ (Φερμίν Μπενασάρ Ντίαθ): Μαλνέρο, Αλέγκρε 1, Εσπινόσα, Ντίαθ, Μαγκρίνα, Γκουτιέρεθ, Κένινγκ 2, Εσπανιόλ, Μερκάδο 1, Γκονζάλεθ 1, Σαλβαδόρ 3, Ροντρίγκεθ. Πέρεθ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr