Άλλα Σπορ

Ο Απόλλων έκανε το πρώτο βήμα για το ευρωπαϊκό [vids]

Τετάρτη, 19 Απριλίου 2023 - 22:50

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» νίκησε 12-11 την Τεράσα στον πρώτο τελικό του LEN Challenger Cup. Η ρεβάνς στις 29/4 στην Ισπανία.

Ο Απόλλων έκανε το πρώτο βήμα για το ευρωπαϊκό [vids]

Ιστορική στιγμή για την ομάδα πόλο Ανδρών του Απόλλωνα. Στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του, νίκησε 12-11 την Τεράσα στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο. Έτσι απέκτησε αβαντάζ για την κατάκτηση του LEN Challenger Cup. Την νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση στο ανδρικό πόλο. Βέβαια, την ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη περιμένει μια δύσκολη αποστολή στις 29 Απριλίου λίγο έξω από τη Βαρκελώνη. Αλλά η νίκη που σημείωσε η «Ελαφρά Ταξιαρχία» της δίνει ψυχολογικό αβαντάζ για τον επαναληπτικό.

Η ομάδα του Νίκου Δεληγιάννη ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Προηγήθηκε ακόμη και με τρία γκολ διαφορά (11-8 και 12-9), αλλά στο τέλος έχασε το συν 3 που είχε. Μεγάλο ματς επιθετικά έκαναν οι Γαρδίκας και Μπογκντάνοβιτς που πέτυχαν από τέσσερα γκολ. Στην αντίπερα όχθη από τρία γκολ είχαν οι Αλαρκόν και Φλόρες.

Την αναμέτρηση παρακολούθησαν από τα επίσημα του κολυμβητηρίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντόνιο Σίλβα. Επίσης, ο πρόεδρος της ΚΟΕ και αντιπρόεδρος της LEN Κυριάκος Γιαννόπουλος. Αλλά και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος. Στο «Σεράφειο» βρέθηκαν ακόμαη ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Θοδωρής Βλάχος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπαγογιάννης.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 4-2, 2-3.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μύριλος, Σολανάκης 1, Καβουσάνος.

ΤΕΡΑΣΑ (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος, Γουίλσον, Σάντσεθ Κάμπος, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 2, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ, Τσίκο 2, Σάντσεθ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr