Άλλα Σπορ

Champions League Πόλο: Πλησιάζει στους "8" η Βουλιαγμένη

Τρίτη, 25 Απριλίου 2023 - 19:58

Άλμα πρόκρισης στο Final-8 του φετινού Champions League στο πόλο έκανε η Βουλιαγμένη, η οποία έφυγε νικήτρια με 14-9 από την έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας, για τη 12η αγωνιστική του 1ου ομίλου, εδραιώνεται στην προνομιούχο πρώτη τετράδα του γκρουπ, πολύ δύσκολα πια θα της.. ξεφύγει η πρόκριση.

Champions League Πόλο: Πλησιάζει στους

Με βασικό όπλο την άμυνα κι ένα ξέσπασμα επιθετικό στο δεύτερο οκτάλεπτο του αγώνα, η ελληνική ομάδα πήρε το πάνω χέρι και κυριάρχησε απόλυτα, ενώ όντας εντυπωσιακή και στην τελευταία περίοδο, αύξησε το διαφορά στο τελικό 14-9. Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο Δημήτρης Νικολαΐδης, που πέτυχε και 5 γκολ για τον ΝΟΒ.

Η Βουλιαγμένη είχε ένα "νεκρό" διάστημα στο τελευταίο τρίλεπτο της πρώτης περιόδου, στο οποίο οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρία αναπάντητα γκολ και προηγήθηκαν 3-2, με τον Μαγκρακβελίτζε να σκοράρει σχεδόν στην εκπνοή του οκταλέπτου. Στη δεύτερη περίοδο, μετά από γρήγορη εναλλαγή τερμάτων (4-3), ο Νικολαϊδης με δύο διαδοχικά γκολ από τα 2μ. έδωσε ξανά προβάδισμα 5-4 στον ΝΟΒ, ο οποίος ξέφυγε 7-4 στο ημίχρονο, με σουτ των Καπότση και Κουρούβανη από την περιφέρεια, αλλά και εξαιρετική άμυνα στον παίκτη λιγότερο (οι Γεωργιανοί είχαν 2/7 στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο ίδιο διάστημα η Βουλιαγμένη κέρδισε μόλις δύο ποινές).

Η διαφορά έφτασε στο +4 (9-5), με τον Καπότση να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό προσωπικό γκολ (έκλεψε τη μπάλα στην περιφέρεια, κολύμπησε γρήγορα και σκόραρε στην κόντρα από δύσκολη γωνία), Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 9-7, αλλά η Βουλιαγμένη δεν αγχώθηκε και μπήκε... φορτσάτη στο τελική ευθεία του ματς, πανηγυρίζοντας τελικά τη νίκη με 14-9. Κορυφαίος για τους θριαμβευτές ο Δημήτρης Νικολαΐδης, ο οποίος σκόραρε πέντε φορές.

Οκτάλεπτα: 3-2, 1-5, 3-2, 2-5

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Ντέγιαν Στανόγεβιτς): Ραζμάντζε, Κιριακίντι, Αχβλεντιάνι, Ντζικτσιαρένκα 1, Τκεσελασβίλι, Βλάχοβιτς 2, Τζακχάια, Σάριτς, Ιμναϊσβίλι, Μαγκρακβελίντζε 4, Μαλισάι, Πιέσιβατς 2, Γκβετάντζε

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς):Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Αλμύρας 1, Καλογερόπουλος 1, Τρούλος 1, Νικολαΐδης 5, Παπασηφάκης 1, Γούντχεντ, Αλαφραγκής, Καπότσης 2, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης.

Βαθμολογία
Μπαρτσελονέτα 30 (11 αγώνες)
Προ Ρέκο 30
Ολυμπιακός 25 (11)
Βουλιαγμένη 17
Γιαντράν 14 (11)
Ραντνίτσκι 9 (11)
Ντιναμό Τιφλίδας 6 (11)
Ανόβερο 3 (11)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr