Άλλα Σπορ

Ανατροπή και πρόκριση για τον Τσιτσιπά [vids]

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023 - 23:37

Μετά από ένα ματς που κράτησε 2 ώρες και 13 λεπτά, ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 2-1 τον Αργεντινό Μπάες και πέρασε στους «16» του Open της Μαδρίτης.

Ανατροπή και πρόκριση για τον Τσιτσιπά [vids]

Έδειξε χαρακτήρα και ψυχικά αποθέματα ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Διότι όλα αυτά τα στοιχεία ήταν κάτι περισσότερο από απαραίτητα ώστε ο Έλληνας πρωταθλητής να νικήσει 2-1 σετ (7-5, 3-6, 6-3) τον Αργεντινό Σεμπαστιάν Μπάες. Το αποτέλεσμα ήταν η πρόκριση στη φάση των «16» του Mutua Madrid Open. Επόμενος του αντίπαλος είναι ο Ισπανός, Μπερνάμπ Θαπάτα Μιράγες που απέκλεισε τον Ρομάν Σαφιούλιν. Βέβαια, το ματς δεν ήταν εύκολο για τον Έλληνα τενίστα. Καθώς είχε διάρκεια 2 ώρες και 13 λεπτά, ενώ χρειάστηκε να κάνει ανατροπές!

Αν και στο πρώτο σετ, το ματς δεν κύλησε στο μεγαλύτερο διάστημα όπως θα ήθελε ο Τσιτσιπάς, στο φινάλε ο Στέφανος έδειξε χαρακτήρα. Διότι όταν ο Μπάες προηγήθηκε 5-3, μετά το break που έκανε στο όγδοο game του ματς, ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ!

Με δικό του break ισοφάρισε σε 5-4. Αλλά συνέχισε ακόμη πιο δυναμικά. Πήρε τα επόμενα τρία game κάνοντας και δεύτερο break στη συνέχεια, για να κατακτήσει το πρώτο σετ κόντρα στον Αργεντινό με 7-5, με άσσο!

Ωστόσο, το σκηνικό στο δεύτερο σετ ήταν εντελώς διαφορετικό. Μιας και ο Σεμπαστιάν Μπάες έκανε δυναμική εκκίνηση. Μετά το πρώτο του game, έκανε και break, για να βρεθεί με ένα ακόμη στο 3-0! Ήταν ένα σημείο στο ματς που ο Τσιτσιπάς έδειξε να χάνει τη συγκέντρωσή του. Στη συνέχεια, ο Έλληνας τενίστας κράτησε μεν το σερβίς του, αλλά το ίδιο έκανε και ο Μπάες. Με αποτέλεσμα το δεύτερο σετ να καταλήξει στον Αργεντινό με 6-3.

Στη συνέχεια, στο τρίτο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς του ως το 4-3 του Τσιτσιπά, Αν και στο έβδομο game ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε ανατροπή. Στη συνέχεια, στο κομβικό σημείο, έκανε το break για να προηγηθεί 5-3! Στο ένατο game του τρίτου σετ η «μάχη» ήταν μεγάλη.

Ο Μπάες προηγήθηκε 15-0, 30-15, 40-30, ενώ είχε και μια φορά αβαντάζ για να τελειώσει το game και να «απαντήσει» με δικό του break. Ο Στέφανος όμως επέστρεψε. Ακύρωσε το αβαντάζ του Αργεντινού, πήρε δύο φορές εκείνος το ίδιο και τελικά το game και το σετ με 6-3, για τη νίκη με 2-1 σετ!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr