Άλλα Σπορ

Ο Στρουφ «σταμάτησε» τον Τσιτσιπά [vids]

Παρασκευή, 5 Μαΐου 2023 - 00:08

Πάλεψε μεν, λύγισε δε ο Έλληνας πρωταθλητής από τον Γερμανό με 2-1 σετ, στα προημιτελικά του Open της Μαδρίτης.

Ο Στρουφ «σταμάτησε» τον Τσιτσιπά [vids]

Το ταξίδι του Στέφανου στο Open της Μαδρίτης ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Μιας και ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-1 (7-5, 5-7, 6-3) σετ από τον Γερμανό Στρουφ. Έτσι δεν κατάφερε να περάσει στα ημιτελικά του τουρνουά της ισπανικής πρωτεύουσας και θα πρέπει να ρίξει το βλέμμα του, στο Roland Garros. Τα δύο πρώτα σετ ήταν ντέρμπι, αλλά στο τρίτο ο Γερμανός έδειξε μεγαλύτερη θέληση και περισσότερες δυνάμεις. Εξάλλου, σε μια αναμέτρηση που είχε διάρκεια 2 ώρες και 31 λεπτά.

Το πρώτο σετ ήταν ανοικτό. Οι δύο τενίστες εκμεταλλεύτηκαν το σερβίς του. Στο τέταρτο game ο Τσιτσιπάς έχασε δύο break points που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του ματς, αν έπαιρνε το προβάδισμα με 3-1. Στο tie break, ωστόσο, αν και ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τους δύο πρώτους πόντους, η συνέχεια ανήκε στον Γερμανό που νίκησε 7-5, στο σετ 7-6 και έκανε το 1-0.

Η απάντηση από τον Στέφανο ήρθε στο δεύτερο. Εντούτοις, για δεύτερη φορά δεν μπόρεσε να κάνει στο ξεκίνημα το break για το 1-0. Το αποτέλεσμα ήταν να κρατήσουν και οι δύο το σερβίς του, ως το 5-5 του δεύτερο σετ. Αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Τσιτσιπάς έκανε το break που έψαχνε σε σχεδόν δύο σετ, πήρε το επόμενο game χωρίς να χάσει πόντο και με 7-5 ισοφάρισε τον προημιτελικά σε 1-1 σετ.

Αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, ως το τέλος. Διότι ξανά ο Έλληνας τενίστας σπατάλησε την ευκαιρία για ένα ακόμη break στο τρίτο game. Αντί να περάσει μπροστά με 2-1, βρέθηκε πίσω με 2-1. Επιπλέον, ο Στρουφ έκανε από την πλευρά του break (3-1) και με το σερβίς του έφτασε στο 4-1. Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 4-2 και 5-3, αλλά ο Γερμανός ήταν αποτελεσματικός όταν σέρβιρε. Κατέκτησε το τρίτο σετ με 6-3 και τη νίκη με 2-1 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr