Άλλα Σπορ

Η καρδιά του πρωταθλητή «μίλησε» στο Μαϊάμι [vids]

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023 - 00:16

Με εξαιρετικό αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν πέρασε πρώτος την καρό σημαία. Η Red Bull έκανε το 1-2 με τον Πέρεζ να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η καρδιά του πρωταθλητή «μίλησε» στο Μαϊάμι [vids]

Χωρίς αμφιβολία, ο Μαξ Φερστάπεν έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του στη Φλόριντα. Καθώς νίκησε, αν και εκκίνησε από την 9η θέση. Έτσι κατάφερε να περάσει πρώτος την καρό σημαία. Το αποτέλεσμα ήταν η τρίτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα, γεγονός που την φέρνει στην πρώτη θέση του αντίστοιχου πρωταθλήματος των οδηγών.

Αλλά και για την Red Bull Racing ήταν ένα εξαιρετικό Σαββατοκύριακο. Διότι ο ομόσταβλός του Σέρχιο Πέρες ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, οδηγώντας την ομάδα τους στο 1-2. Στο βάθρο βρέθηκε, ακόμη, ο Φερνάντο Αλόνσο με Άστον Μάρτιν.

Ένας ακόμη αγώνας που ο «ιπτάμενος Ολλανδός» έδειξε εξαιρετική εικόνα! Ήδη από τον τρίτο γύρο είχε δείξει τις διαθέσεις του. Μιας και έκανε σημαντικά προσπεράσαμε, εκμεταλλευόμενος και την ενεργοποίηση του DRS, με αποτέλεσμα στον 15ο γύρο να είναι στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πέρες. Ουσιαστικά ο αγώνας ήταν μια «μονομαχία» των δύο που κατείχαν εναλλάξ την πρώτη θέση στο Grand Prix του Μαϊάμι. Αλλά όταν ο Φερστάπεν πέρασε ξανά πρώτος στο 47ο γύρο, δεν ξανακοίταξε πίσω. Με αποτέλεσμα να πάρει άλλη μια νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι:

  • Ράσελ (Mercedes)
  • Σάινθ (Ferrari)
  • Χάμιλτον (Mercedes)
  • Λεκλέρκ (Ferrari)
  • Γκασλί (Alpine)
  • Οκόν (Alpine)
  • Μάγκνουσεν (Haas)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr