Άλλα Σπορ

Χρυσό μετάλλιο για την Κορακάκη [vid]

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 - 22:47

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της Σκοποβολής πήρε την πρώτη θέση στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού.

Χρυσό μετάλλιο για την Κορακάκη [vid]

Μια ακόμη επιτυχία. Αλλά και μια ακόμη σημαντική διάκριση για την Άννα Κορακάκη. Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων. Πιο συγκεκριμένα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σκοποβολής που διεξάγεται στο Μπακού.

Αν και στον ημιτελικό πήγε στα… χαλαρά και είχε την τέταρτη καλύτερη επίδοση με 581/600, στον τελικό το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό. Διότι στον αγώνα που έκρινε τα μετάλλια, πήρε από την αρχή τα ηνία και τα διατήρησε ως το φινάλε. Επιπλέον, ήταν πολύ σταθερή και δεν έχασε ως το φινάλε το προβάδισμα, κατακτώντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στην σπουδαία καριέρας της.

Βγάζοντας, σταδιακά, μία-μία τις αντιπάλους της από την διεκδίκηση του χρυσού μεταλλίου, στο τέλος «πάλεψε» κόντρα στην Ουκρανή, Ολένα Κόστεβιτς, για τον τίτλο. Η Άννα Κορακάκη ήταν καλύτερη. Διότι πρώτευσε με συνολικό σκορ με 221.9, ενώ η αντίπαλός της είχε 220.1, αντίστοιχα. Στον προκριματικό συμμετείχε και η Χριστίνα Μόσχη που τερμάτισε στην 25η θέση με 573/600. Ωστόσο, για την Κορακάκη δεν τελείωσαν οι αγώνες στο Μπακού. Μιας και την Παρασκευή θα πάρει μέρος στο πιστόλι των 25 μέτρων, ενώ αύριο συμμετέχει με τον αδερφό της Διονύση, στο μικτό ομαδικό.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr