Άλλα Σπορ

Ξανά πρωταθλητής στο πόλο ο Ολυμπιακός [vid]

Τρίτη, 16 Μαΐου 2023 - 21:03

Ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-0 την Βουλιαγμένη στη σειρά των τελικών και κατέκτησε το 11ο σερί πρωτάθλημα στην ιστορία του - Έφτασαν τους 300 τίτλους στα ομαδικά σπορ οι ερυθρόλευκοι

Ξανά πρωταθλητής στο πόλο ο Ολυμπιακός [vid]

Η ομάδα του Πειραιά τελείωσε με 3-0 τη σειρά των τελικών με τη Βουλιαγμένη και παρέμεινε στην κουφή στο πρωτάθλημα για 11 σερί χρονιά αφού ο τελευταίος τίτλος που έχασε ήταν εκείνος του 2012. Παράλληλα ο σύλλογος έφτασε στους 300 τίτλους σε ομαδικά σπορ (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, χάντμπολ). Το συγκρότημα του Ιγκόρ Μιλάνοβιτς κατέκτησε φέτος και το Κύπελλο και σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει στο Βελιγράδι για να διεκδικήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Βουλιαγμένη ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και με δύο γκολ του Παπασηφάκη έκανε το 0-2. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η αστοχία του από την περιφέρεια καθώς και στον παίκτη παραπάνω έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να βρουν ακόμη δύο τέρματα και να πάνε με τέσσερα γκολ διαφορά (0-4) στο τέλος της περιόδου.

Στην επανάληψη, οι ρόλοι άλλαξαν με τον Ολυμπιακό να παίζει άμυνα press και να δημιουργεί προβλήματα στην επιθετική ανάπτυξη της Βουλιαγμένης. Ο Ζερδεβάς ήταν πολύ σταθερός σε αντίθεση με το πρώτο οκτάλεπτο και ο Ολυμπιακός βρέθηκε με δύο τέρματα του Γενηδουνιά μείωσε στα δύο τέρματα (2-4). Την μπαγκέτα, στη συνέχεια πήραν οι Βάμος και Παπαναστασίου ισοφαρίζοντας σε 4-4, για να βγάλει 12'' πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου αντίδραση η Βουλιαγμένη με τον Γουντχεντ να της δίνει εκ νέου προβάδισμα (4-5).

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο Μάρτον Βάμος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Ερυθρόλευκους, ισοφαρίζοντας αρχικά σε 5-5. Στη συνέχεια ο ρυθμός δεν ήταν καλός, με τις άμυνες να υπερισχύουν. Παρόλα αυτά ο Γκίλας έκανε το 6-5 και έδωσε το πρώτο προβάδισμα των Πειραιωτών. Ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα για τον Ολυμπιακό με δράστες τους Βάμος και Παπαναστασίου για το 8-5. Οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να μετατρέψουν σε… τυπική διαδικασία το τελευταίο δεκάλεπτο, σκοράροντας άλλα δύο τέρματα για να φτάσουν στο 10-5. Η Βουλιαγμένη μείωσε σε 10-7, για να έρθει ο Δήμου να διαμορφώσει το τελικό 11-7.

Τα οκτάλεπτα: 0-4, 4-1, 4-0, 3-2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιγκόρ Μιλάνοβιτς): Ζερδεβάς, Βάμος 2, Δήμου 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Γούβης, Δερβίσης 1, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γραμματικός, Παπαναστασίου 3, Δαμίγος, Γκίλλας 1, Λιαντζίρης.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 2, Τρούλος, Νικολαΐδης, Παπασηφάκης 2, Γούντχεντ 1, Αλαφραγκής 1, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ, Ανδρεάδης, Αλμύρας, Κωνσταντόπουλος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.