Άλλα Σπορ

Η ανωτερότητα του Τσιτσιπά μέτρησε! [vids]

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2023 - 01:30

Νίκησε 2-0 σετ τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς και πέρασε στα ημιτελικά του Masters της Ρώμης.

Η ανωτερότητα του Τσιτσιπά μέτρησε! [vids]

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Στέφανο Τσιτσιπά στο «Internazionali BNL d’Italia» συνεχίστηκαν άλλη μια ημέρα. Στον ημιτελικό με αντίπαλο τον Μπόρνα Τσόριτς, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν συνάντησε δυσκολίες. Μιας και πήρε το ματς με 2-0 σετ και είναι στην 4άδα της διοργάνωσης στην «αιώνια πόλη»!

Κόντρα στον Κροάτη, ο Στέφανος χρειάστηκε 1 ώρα και 36 λεπτά για να… τελειώσει τη δουλειά και να περάσει στα ημιτελικά. Το Σάββατο θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, με… έπαθλο την πρόκριση στον τελικό.

Στο πρώτο σετ, ο Στέφανος κράτησε στο σερβίς του ως και το έβδομο game, έχοντας προβάδισμα 4-3. Ωστόσο στο όγδοο έκανε το break. Με αποτέλεσμα να βρεθεί στο 5-3 και μια… ανάσα από το 1-0. Αν και ο Τσόριτς άγγιξε το δικό του break όταν προηγήθηκε 15-40, ο Τσιτσιπάς με τέσσερις σερί πόντους τέλειωσε το σετ για το 1-0.

Αντίθετα, το δεύτερο σετ ήταν πιο αμφίρροπο. Ο Στέφανος έκανε break για το 2-1 και κράτησε το σερβίς του ως το όγδοο game. Όμως τα λάθη του επέτρεψαν στον Τσόριτς να ισοφαρίσει σε 4-4 με δικό του break. Ωστόσο το καθαρό μυαλό και η ψυχραιμία του Τσιτσιπά ήταν καθοριστικά. Καταρχάς «απάντησε» με δικό του break για το 5-4 και με καλό σερβίς έκλεισε το σετ με 6-4, για να πάρει τη νίκη με 2-0 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr