Άλλα Σπορ

Τσιτσιπάς: Ξεπέρασε τον Μπαένα και για 5η σερί χρονιά είναι στους «32» του Roland Garros

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 - 15:22

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε 3-0 σετ του Μπαένα και συνεχίζει την πορεία του στο διάσημο γαλλικό τουρνουά

Τσιτσιπάς: Ξεπέρασε τον Μπαένα και για 5η σερί χρονιά είναι στους «32» του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στοιχήματος και τις αναλύσεις για να προκριθεί έναντι του Ρομπέρτο Καμπαγές Μπαένα (Νο 57).

Πιο συγκεκριμένα ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 3-0 σετ ( 6-3, 7-6, 6-2) του Ισπανού τενίστα και προκρίθηκε στους «32» του Roland Garros για 5η σερί χρονιά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη νίκη σε ματς διάρκειας 2 ωρών και 16 λεπτών. Πανηγύρισε την 20ή νίκη του στη διοργάνωση και πήρε το «εισιτήριο» για τη φάση των «32» στο φημισμένο τουρνουά γκραν σλαμ.

Εκεί θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του 30χρονου Αργεντινού Ντιέγκο Σβάρτσμαν (Νο 95 στον κόσμο) και του 26χρονου Πορτογάλου Νούνο Μπόργκες (Νο 80).

Σεβίλλη-Ρόμα με 0% γκανιότα στο Pamestoixima.gr

Ο Τσιτσιπάς κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του στο τρίτο γκέιμ του αγώνα και προηγήθηκε 2-1, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του για το 3-1. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι διατήρησαν το σερβίς τους μέχρι και το 5-3, ώσπου ο Έλληνας πρωταθλητής με νέο "break" έκανε το 6-3 και πήρε το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς «έσπασε» το σερβίς του Ισπανού και προηγήθηκε 3-1, αλλά ο Ισπανός «απάντησε» άμεσα με "break" για το 3-2. Ο 24χρονος πρωταθλητής έκανε νέο "break" και προηγήθηκε 4-2, ωστόσο ο Καρμπαγές Μπαένα «έσπασε» ξανά το σερβίς του Τσιτσιπά και μείωσε σε 4-3, ενώ αμέσως μετά κράτησε το δικό του και ισοφάρισε 4-4. Στη συνέχεια οι δύο αντίπαλοι κράτησαν το σερβίς τους έως και το 6-6, με τον Τσιτσιπά να παίρνει από την αρχή το προβάδισμα στο τάι μπρέικ και να επικρατεί με 7-6.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε «φτερά» στον Τσιτσιπά, ο οποίος «έσπασε» δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του στο ξεκίνημα του τρίτου σετ και, κρατώντας ταυτόχρονα το δικό του, προηγήθηκε 4-0, με αποτέλεσμα να φτάσει τελικά στο 6-2 και στη δεύτερη νίκη του στο εφετινό Ρολάν Γκαρός, ύστερα από αυτή επί του Τσέχου Γίρι Βέσελι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr