Άλλα Σπορ

Κυριαρχικός Τσιτσιπάς, πέρασε στον 4ο γύρο [vids]

Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023 - 22:18

Νίκησε 3-0 σετ τον Αργεντινό Σβάρτσμαν σε 2'03'' για τον 3ο γύρο και συνεχίζει στο Roland Garros. Επόμενος του αντίπαλος ο Αυστριακός, Σεμπάστιαν Όφνερ.

Κυριαρχικός Τσιτσιπάς, πέρασε στον 4ο γύρο [vids]

Επιβλητικός ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο ματς του 3ου γύρου του Roland Garros. Ο Έλληνας πρωταθλητής χρειάστηκε 2 ώρες και 3 λεπτά για να νικήσει 3-0 σετ (6-2, 6-2, 6-3) τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Έτσι πήρε το εισιτήριο για τον 4ο γύρο του τουρνουά στη γαλλική πρωτεύουσα. Επόμενος του αντίπαλος θα είναι ο Αυστριακός Σεμπάστιαν Όφνερ.

Ο Στέφανος μπήκε πολύ δυνατά στο ματς. Καθώς προηγήθηκε 3-0 στα games, κάνοντας break στο δεύτερο. Αν και ο Σβάρτσμαν μείωσε σε 3-1, ακολούθησε άλλο ένα break του Έλληνα τενίστα για να βρεθεί μπροστά με 5-1 και να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Ωστόσο, δεν τελείωσε έτσι το πρώτο σετ. Καθώς ο Αργεντινός κατάφερε να «απαντήσει» με δικό του break και να μειώσει σε 5-2. Αλλά ο Τσιτσιπάς ήταν αποφασισμένος να κάνει το 1-0 στα σετ. Αυτό ήρθε με το τρίτο του break στο πρώτο σετ για να το πάρει με 6-2 σε 38 λεπτά.

Ωστόσο, το δεύτερο σετ είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Υπό την έννοια ότι οι δύο παίκτες κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα πέντε games του σετ. Έτσι, ο Στέφανος είχε το προβάδισμα με 3-2 ως εκείνο το σημείο. Όμως, εκεί ο Τσιτσιπάς με τέσσερις αναπάντητους πόντους έκανε το πρώτο του break στο σετ και έφτασε στο 4-2. Κράτησε το σερβίς του για το 5-2, ενώ μετά ακολούθησε ένα ακόμη break του Έλληνα πρωταθλητή για να φτάσει στο 6-2 και το 2-0 σετ σε 35 λεπτά.

Επίσης, σε αντίθεση με άλλα ματς στο παρελθόν που ο Στέφανος την… πατούσε στο τρίτο σετ και έδινε δικαιώματα, αυτό απόψε δεν συνέβη. Κυρίως γιατί στο τρίτο game του αντίστοιχου σετ, που είχε διάρκεια 13:07, έδειξε χαρακτήρα. Αν και είχε τρεις game points με το… καλημέρα, τους απώλεσε. Επτά ισοπαλίες ανάμεσα στους δύο, αλλά και τρεις break points για τον Αργεντινό.

Ο Τσιτσιπάς άντεξε, το πήρε και έκανε το 2-1. Μετά ακολούθησε το break του Έλληνα, αλλά και ένα ακόμη game για να βρεθεί στο 4-1. Ο Σβάρτσμαν μείωσε, αλλά ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του για το 5-2. Ακόμη είχε δύο break points στο επόμενο game, όμως δεν το κατέκτησε. Ακόμα στο ένατο game ο Αργεντινός ξεκίνησε με δύο πόντους και προηγήθηκε 30-0. Δύο άσσοι του Τσιτσιπά έφεραν την ισοπαλία (30-30), ενώ πήρε τέσσερις σερί. Ο τελευταίος ήταν επίσης άσσος για να κάνει το 6-3 στα games και να πάρει τη νίκη με 3-0 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr