Άλλα Σπορ

Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του κορυφαίου Αλκαράθ [vids]

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2023 - 23:47

Μόνο στο τρίτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ανταγωνιστικός απέναντι στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης που νίκησε 3-0 σετ και θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς στον ημιτελικό του Roland-Garros.

Ο Τσιτσιπάς υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του κορυφαίου Αλκαράθ [vids]

Ο Κάρλος Αλκαράθ απέδειξε με χαρακτηριστικό τρόπο πώς είναι το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξης του ανδρικού τένις. Ο Ισπανός είχε προσήλωση στο στόχο, καθαρό μυαλό και αποτελεσματικότητα. Απέναντί του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν είχε τίποτα να παραθέσει στα δύο πρώτα σετ. Έτσι μέσα σε μία ώρα και οκτώ λεπτά βρέθηκε πίσω με 2-0 σετ (6-2, 6-1), με πολλά αβίαστα λάθη και κακές επιλογές.

Ωστόσο, στο τρίτο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν ανταγωνιστικός. Επέστρεψε από το 5-3, ισοφάρισε 5-5 και 6-6 για να χάσει το σετ (7-6) στο τάιμ μπρέικ (7-5) στις λεπτομέρειες. Κατά συνέπεια, με ήττα 3-0 σετ (6-2, 6-1, 7-6) σε 2 ώρες και 12 λεπτά είπε… αντίο στο φετινό Roland Garros. Ένας τεράστιος ημιτελικός μπροστά καθώς ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει εκεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς!

Καλύτερη εκκίνηση δεν γίνονταν… Αλλά θα έπρεπε να είχε και ανάλογη συνέχεια. Διότι ο Τσιτσιπάς άνοιξε το ματς και πήρε το πρώτο game με 3 άσους! Όμως, το τρίτο game έκανε πολλά λάθη. Καταρχάς βρέθηκε πίσω με 40-15 και ισοφάρισε 40-40. Ωστόσο στην τελική ευθεία του game έκανε double fault με το σερβίς και ο Αλκαράθ πέτυχε το break (σ.σ.: 2-1 για τον Ισπανό). Το σκορ έγινε 4-2 στα games με το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη να έχει 10/10 winners πόντους! Επίσης, ο Έλληνας τενίστας είχε μεγάλη νευρικότητα, έκανε εύκολα λάθη (σ.σ.: 14 ο Στέφανος, 7 ο Κάρλος) και έτσι ο Αλκαράθ προηγήθηκε 5-2 με break, για να πάρει το σετ με 6-2 σε 34 λεπτά. Ο Ισπανός είχε σχεδόν διπλάσιους winners πόντους (13/7) και πολύ λιγότερα λάθη (9-16)

Πνευματικά ο Τσιτσιπάς δεν ήταν καλά. Μιας και στο δεύτερο σετ έκανε 4 double faults σε μια προσπάθεια να δυσκολέψει το παιχνίδι για τον Αλκαράθ, με τα σερβίς του. Τα λάθη που έκανε ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν υπερβολικά πολλά (21 για 10 του Ισπανού). Κάκιστο ξεκίνημα στο πρώτο game και με το… καλημέρα στο σετ break του Κάρλος. Οι δύο κράτησαν το σερβίς ως το 3-1, αλλά εκεί ένα ακόμη break του Αλκαράθ έκανε το 4-1. Το νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη είχε φέρει το ματς στα μέτρα του, έκανε νέο break με τέσσερις αναπάντητους πόντους και πήρε το σετ με 6-1 σε 34 λεπτά.

Επιπλέον το τρίτο σετ είχε την ίδια μορφή ως ένα σημείο. Δηλαδή ο Αλκαράθ μετά το πρώτο νικηφόρο game, έκανε break (2-0) και κρατώντας το σερβίς του προηγήθηκε 3-0. Κάτι που συνέχισε και ο Στέφανος για να μειώσει σε 4-2, αλλά ο Ισπανός έκανε το 5-2. Όμως σε εκείνο το σημείο ο Τσιτσιπάς ανέβασε την απόδοσή του. Απέδειξε πώς είναι τενίστας υψηλών προδιαγραφών όταν παίζει έτσι. Επέστρεψε από το 15-40 που ο Αλκαράθ ήταν σε match point και πήρε το game.

Στη συνέχεια έκανε break για το 5-4 και κράτησε το σερβίς του για το 5-5 και το 6-6. Στο tie break έδειξε ξανά χαρακτήρα. Από το 1-1 βρέθηκε πίσω με 4-1, αλλά μείωσε σε 4-3. Όπως και στο 6-3 που μείωσε σε 6-5, αλλά τελικά έχασε το σετ με 7-5 και το ματς με 3-0 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr