Άλλα Σπορ

Η Μούχοβα «πέταξε» εκτός τελικού την Σαμπαλένκα [vid]

Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023 - 20:45

Για πρώτη φορά στην καριέρα της, η Τσέχα πέρασε σε τελικό Grand Slam. Μιας και στον ημιτελικό νίκησε 2-1 σετ τη Λευκορωσίδα.

Η Μούχοβα «πέταξε» εκτός τελικού την Σαμπαλένκα [vid]

Μετά από έναν άκρως συναρπαστικό αγώνα που κράτησε 3 ώρες και 13 λεπτά και είχε «γεμάτα» σετ, η Καρολίνα Μούχοβα έγραψε ιστορία. Καθώς για πρώτη φορά στην καριέρα της, βρίσκεται σε τελικό Grand Slam. Πιο συγκεκριμένα, στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Roland Garros νίκησε 2-1 σετ την Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2). Έτσι, η Τσέχα που είναι στο Νο43 έκανε μια ακόμα υπέρβαση και πλέον έχει δικαίωμα στο όνειρο. Καθώς το Σάββατο θα διεκδικήσει τον τίτλο στο τουρνουά στο Παρίσι.

Ο ημιτελικός ανάμεσα στην Τσέχε και τη Λευκορωσίδα τενίστρια ήταν άκρως συναρπαστικός. Καθώς στο πρώτο σετ οι δύο κοπέλες κράτησαν το σερβίς του στα οκτώ πρώτα games (4-4). Ωστόσο, εκεί η Μούχοβα έκανε το break και πέρασε μπροστά (5-4). Όμως η Σαμπαλένκα «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο (5-5) και προηγήθηκε 6-5. Η Μούχοβα, όμως, ισοφάρισε σε 6-6 και το σετ πήγε στο tie break. Εκεί έκανε καλό ξεκίνημα καθώς προηγήθηκε 3-0 και με 7-5 πήρε το σετ με 7-6 για το 1-0 σε μία ώρα και 12 λεπτά.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Μούχοβα ξεκίνησε με προβάδισμα και μετά έκανε το break για να προηγηθεί 2-0. Όμως, η Σαμπαλένκα «απάντησε» με break και ισοφάρισε μετά σε 2-2. Μετά το 3-3, ωστόσο, η Λευκορωσίδα έκανε νέο break για το 4-3. Όμως, η Τσέχα έκανε το ίδιο ακριβώς. Αρχικά break για το 4-4 και μετά προβάδισμα με 5-4! Οι δύο παίκτριες κράτησαν το σερβίς του, το 6-6 έγινε και το δεύτερο σετ πήγε στο tie break όπως και το πρώτο. Εκεί η Σαμπαλένκα προηγήθηκε 4-2 και 6-4, για να το πάρει με 7-5 και να ισοφαρίσει σε 1-1 με το δικό της 7-6.

Στη συνέχεια, στο τρίτο σετ, τα πρώτα 4 games μοιράστηκαν (2-2). Μετά η Σαμπαλένκα κράτησε το σερβίς δύο φορές, ενώ ενδιάμεσα έκανε το break για το 5-2. Στο ένατο game του σετ, η Λευκορωσίδα προηγήθηκε 30-0 και 40-30, αλλά το έχασε. Η αντεπίθεση της Μούχοβα ήταν απίστευτη με σερί 5-0 στα games. Η Τσέχα έκανε break (4-5), ισοφάρισε μετά (5-5), νέο break (6-5) και με τέσσερις σερί πόντους πήρε και το δωδέκατο game για το 7-5 και τη νίκη 2-1 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr