Άλλα Σπορ

Ο επιβλητικός Ρουντ αντίπαλος του Τζόκοβιτς [vid]

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2023 - 22:54

Ο Νορβηγός νίκησε 3-0 σετ τον Ζβέρεφ σε 2 ώρες και 9 λεπτά και πέρασε στον τελικό του Roland Garros.

Ο επιβλητικός Ρουντ αντίπαλος του Τζόκοβιτς [vid]

Ο δεύτερος ημιτελικός του Roland Garros ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Διότι ο Κάσπερ Ρουντ δεν νίκησε απλά τον Σάσα Ζβέρεφ. Τον… διέλυσε με 3-0 σετ, μετά από ένα ματς που πήρε σε 2 ώρες και 9 λεπτά. Ο Γερμανός κατάφερε να πάρει 7 games στα δύο πρώτα σετ (6-3, 6-4), διότι το τρίτο ο Νορβηγός ήταν κυριαρχικός και το πήρε το 6-0, για να περάσει στον τελικό. Εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στο πρώτο σετ ο Ρουντ έκανε εντυπωσιακή εκκίνηση. Μιας και μετά το πρώτο game, έκανε το πρώτο του break (2-0). Αλλά ο Ζβέρεφ «απάντησε» με δικό του break. Όμως ο Νορβηγός ήταν καλύτερος. Νέο δικό του break στο τέταρτο game και προβάδισμα 3-1! Στη συνέχεια και οι δύο κράτησαν το σερβίς τους και το σετ πήρε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης με 6-3 σε 49 λεπτά.

Ανάλογο σκηνικό και στο δεύτερο σετ. Διότι οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους. Μιας και πήραν ο καθένας από τρία games (3-3). Σε εκείνο το σημείο ο Ρουντ έκανε το break και αμέσως μετά βρέθηκε στο 5-3. Ο Γερμανός μείωσε σε 5-4 και ο Νορβηγός πήρε το δέκατο game για να φτάσει στο 2-0 στα σετ, με 6-4, σε 51 λεπτά!

Βέβαια, σε εκείνο το σημείο υπήρχε η αίσθηση πώς ο Ζβέρεφ δεν θα έριχνε… λευκή πετσέτα. Όμως, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Μιας και ο Ρουντ ξεκίνησε με break. Ήταν αισθητό πώς έκανε ό,τι ήθελε. Διότι συνέχισε να κατακτά το ένα game μετά το άλλο. Επίσης έκανε άλλα δύο break στο τρίτο και το πέμπτο game του τρίτου σετ. Με άσο έκανε το 40-15 στο έκτο game, για να πάρει το σετ με 6-0 σε 29 λεπτά. Ειδικότερα έκανε το 3-0 μέσα σε 2 ώρες και 9 λεπτά, ίσως πιο εύκολα από ό,τι περίμενε ο ίδιος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr