Άλλα Σπορ

Η Σβιότεκ ξανά «βασίλισσα» στο Παρίσι [vid]

Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023 - 19:57

Η Πολωνή επικράτησε 2-1 σετ της Τσέχας Μούχοβα και κατέκτησε το Roland Garros για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη συνολικά.

Η Σβιότεκ ξανά «βασίλισσα» στο Παρίσι [vid]

Το Παρίσι της ανήκει! Η Ίγκα Σβιότεκ για τρίτη φορά τα τέσσερα τελευταία χρόνια και δεύτερη συνεχόμενη, κατέκτησε το Roland Garros. Καθώς μετά από έναν άκρως συναρπαστικό τελικό, νίκησε 2-1 σετ την Τσέχα Καρολίνο Μούχοβα. Έτσι παρέμεινε η «βασίλισσα» στο Grand Slam της γαλλικής πρωτεύουσας. Αν και η επικράτησή της ήρθε σε 2 ώρες και 46 λεπτά, η κάτοχος του Roland Garroς είχε δύσκολη αποστολή. Καθώς μετά την άνεση με την οποία πήρε το πρώτο σετ, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Τσέχα είναι παίκτρια που δεν τα παρατάει. Αυτό φάνηκε στο σημερινό τελικό.

Μιας και το πρώτο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Η Σβιότεκ έκανε νωρίς break, κράτησε μετά το σερβίς της και με 6-2 έκανε το 1-0 στον τελικό, μέσα σε 48 λεπτά. Αλλά το δεύτερο σετ ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Καθώς η Μούχοβα έδειξε πώς μόνο τυχαία δεν έφτασε στον τελικό του φετινού Roland Garros. Αν και βρέθηκε πίσω με 3-0 στα games από την Σβιότεκ, «απάντησε» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Δηλαδή πήρε επίσης τρία σερί και ισοφάρισε 3-3. Μετά το 4-4, όμως, έκανε break, πέρασε μπροστά με 5-4, αλλά η Σβιότεκ έκανε το ίδιο (5-5)! Τρίτο διαδοχικό και δεύτερο για την Μούχοβα που πέρασε μπροστά με 6-5 και έκανε το 1-1 με 7-5 σε 1 ώρα και 11 λεπτά.

Απόλυτη ισορροπία και όλα από την αρχή. Η Μούχοβα μπήκε δυνατά με break και μετά βρέθηκε στο 2-0 στα games. Έδειξε ικανή να κάνει την έκπληξη. Όμως η Σβιότεκ πήρε τρία σερί games και πέρασε μπροστά με 3-2. Ξανά προβάδισμα για την Μούχοβα με δικό της break για το 4-3! Ωστόσο εκεί η Σβιότεκ έκανε δύο break και τελικά πήρε το σετ με 6-4 και το ματς σε 2 ώρες και 46 λεπτά!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr