Άλλα Σπορ

Ήττα του Τσιτσιπά και πρόωρος αποκλεισμός στη Στουτγκάρδη [vids]

Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 20:58

Αν και επέστρεψε μετά το χαμένο, στο tie break, πρώτο σετ, ο Έλληνας τενίστας έκανε λάθη στο φινάλε, έχασε 2-1 σετ από τον Γκασκέ και «αποχαιρέτισε» του τουρνουά της γερμανικής πόλης.

Ήττα του Τσιτσιπά και πρόωρος αποκλεισμός στη Στουτγκάρδη [vids]

Η σεζόν στο γρασίδι δεν άρχισε καλά για τον Τσιτσιπά. Μιας και ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Γάλλο Ρισάρ Γκασκέ για το τουρνουά της Στουτγκάρδης. Έτσι είπε… αντίο νωρίς. Σε ένα ματς που έδειξε χαρακτήρα στο δεύτερο σετ. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πώς έχασε το πρώτο! Αλλά στο φινάλε του τρίτου δεν είχε καθαρό μυαλό και το «πλήρωσε» με την ήττα-αποκλεισμό στο Boss Open.

Με εντυπωσιακό τρόπο και τρία νικηφόρα games, μιας και στο δεύτερο έκανε break, ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 3-0. Αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια… Διότι ο Γκασκέ «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο για το 3-3. Στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς και το ματς μετά το 6-6 πήγε στο tie break. Η «μάχη» ήταν μεγάλη με εναλλαγές στο σκορ. Το σετ, ωστόσο, πήγε στον Γάλλο που ήταν πιο ψύχραιμος και επικράτησε 10-8, για να πάρει το πρώτο σετ με 7-6!

Αλλά στο δεύτερο, το σκηνικό άλλαξε. Καθώς ο Τσιτσιπάς ήταν αποφασιστικός. Οι άσοι του Έλληνα πρωταθλητή τον οδήγησαν σε δύο break και το σκορ έφτασε πολύ γρήγορα στο 4-0 στα games. Στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους, για να πάρει ο Στέφανος το σετ με 6-2. Έτσι, στο τρίτο οι δύο παίκτες πάλεψαν σφοδρά.

Τόσο ο Γκασκέ όσο και ο Τσιτσιπάς έχασαν την ευκαιρία στα πρώτα games για break. Μιας και κράτησαν το σερβίς τους, με το ματς να φτάνει στο 5-5. Ο Γάλλος έκανε το 6-5, ενώ είχε δύο match point που «έσβησε» ο Στέφανος. Ο Γκασκέ είχε άλλα δύο αβαντάζ, αλλά στην 5η ευκαιρία ολοκλήρωσε το break. Κατά συνέπεια πήρε το σετ με 7-5 και τη νίκη σε 2-1 σετ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr