Άλλα Σπορ

Φ1: Πρώτος και με βροχή ο Φερστάπεν!

Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 01:23

Ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει από την 1η θέση στο γκραν πρι του Καναδά. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν επηρεάστηκε από την βροχή και με χρόνο 1:25.858 διέλυσε τον ανταγωνισμό…

Φ1: Πρώτος και με βροχή ο Φερστάπεν!

Ο Ολλανδός δεν είχε για μία ακόμη φορά αντίπαλο στα μέτρα του και είναι χαρακτηριστικό τι γεγονός ότι ο δεύτερος Χούλκενμπεργκ ήταν 1,2 δευτερόλεπτα πιο αργός.

Οι καιρικές συνθήκες στην πίστα “Ζιλ Βιλνέβ” ήταν κάκιστες και η βροχή δεν άφησε τους οδηγούς να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους. Παρόλα αυτά ο Φερστάπεν και η Red Bull πήραν την πρώτη θέση.

Η μεγάλη έκπληξη των κατατακτήριων ήταν δίχως άλλο ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την Haas. O Γερμανός πιλότος κατέγραψε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και άφησε στην 3η και στην 4η θέση τους Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον με τις Aston Martin και Mercedes αντίστοιχα.

Η βροχή δεν επέτρεψε σε δύο από τους καλύτερους οδηγούς του παγκοσμίου πρωταθλήματος να φθάσουν στο Q3. Ο Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) και ο Σέρχιο Πέρες (Red Bull) δεν κατάφεραν καν να περάσουν στην τελική δεκάδα και αποκλείστηκαν στο Q2.

Η βροχή δεν κόπασε και στο Q3 ενώ ο Όσκαρ Πιάστρι της McLaren είχε άσχημη έξοδο και η διαδικασία διακόπηκε. H βροχή συνεχίστηκε και οι περισσότεροι οδηγοί δεν μπόρεσαν να καταγράψουν καλούς χρόνους.

Ο Φερστάπεν χωρίς να δυσκολευθεί καθόλου πήρε την pole και είναι φαβορί για νίκη στον αυριανό αγώνα.

Η πρώτη δεκάδα στις κατατακτήριες στο Καναδά:

1. Μαξ Φερστάπεν (Ολλανδία/Red Bull) 1:25.858

2. Νίκο Χούλκενμπεργκ (Γερμανία/Haas) + 1.244

3. Φερνάντο Αλόνσο (Ισπανία/Aston Martin) + 1.428

4. Λιούις Χάμιλτον (Μ. Βρετανία/Mercedes) + 1.769

5. Τζορτζ Ράσελ (Μ. Βρετανία/Mercedes + 2.035

6. Εστεμπάν Οκόν (Γαλλία/Alpine) + 2.087

7. Λάντο Νόρις (Μ. Βρετανία/McLaren) + 2.188

8. Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Ισπανία/Ferrari) + 3.436

9. Όσκαρ Πιάστρι (Αυστραλία/McLaren) + 5.491

10. Αλεξάντερ Αλμπον (Ταϊλάνδη/Williams) -

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr