Άλλα Σπορ

Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά

Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023 - 21:05

Ο Έλληνας πρωταθλητής του τέννις, Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του τουρνουά της Μαγιόρκα, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Γουίμπλεντον και έδειξε ότι δεν βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Πρόωρος αποκλεισμός για Τσιτσιπά

Μάλιστα το συγκεκριμένο τουρνουά, ο Τσιτσιπάς το είχε κατεκτήσει πέρσι. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Γερμανό Γιανίκ Χάνφμαν με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 6-2) κι αποχαιρέτησε πρόωρα τη διοργάνωση.

Απέναντι στο νο48 της παγκόσμιας κατάταξης το νο1 του ταμπλό (για το συγκεκριμένο τουρνουά) ήταν νωθρός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κι αν εξαιρέσει κανείς κάποια καλά διαστήματα που είχε στο δεύτερο σετ, σε γενικές γραμμές η εικόνα του δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που γνωρίζουμε και που στο παρελθόν δεν αντιμετώπιζε προβλήματα σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Η πρώτη «μάχη» των δύο αθλητών σε κυρίως ταμπλό στο Tour ανέδειξε μεγάλο νικητή τον Χάνφμαν, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα λάθη του Τσιτσιπά.

Τσιτσιπάς και Χάνφμαν είχαν τεθεί αντιμέτωποι και στους προκριματικούς του Wimbledon του 2017, με τον Έλληνα πρωταθλητή να επικρατεί στα δύο τάι μπρέικ με 7-6(5), 7-6(5), ενώ ένα χρόνο νωρίτερα, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στο τουρνουά της ITF στην Αυστρία, ο Γερμανός είχε επικρατήσει με 6-4, 6-4.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr