Άλλα Σπορ

Πανελλήνια θλίψη για τους δύο πιλότους του Καναντέρ!

Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2023 - 01:00

Τεράστια θλίψη προκάλεσε ο άδικος χαμός των δύο πιλότων του μοιραίου Καναντέρ. Ο 34χρονος Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο 27χρονος Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, ήταν οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης με το Καναντέρ στην Κάρυστο…

Πανελλήνια θλίψη για τους δύο πιλότους του Καναντέρ!

Ο τραυματισμός τους ήταν θανάσιμος, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ενώ με απόφαση του υπουργού, Νίκου Δένδια κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Πως έγινε η τραγωδία!

Το αεροσκάφος, τύπου CL 215, κατέπεσε σε ρεματιά, καθώς προσπαθούσε να πραγματοποιήσει ανύψωση, βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό.

Είχε απογειωθεί από την Νέα Αγχίαλο Βόλου λίγο πριν από τις 12:00 και επιχειρούσε στην πυρκαγιά της Καρύστου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πλατανιστός.

Το Καναντέρ, τελικά, από την απώλεια στήριξης πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρεματιά και ανεφλέγη.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr