Άλλα Σπορ

Λύγισε η Εθνική στον τελικό με Ουγγαρία [vid]

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2023 - 13:37

Η εθνική ομάδα άγγιξε την κορυφή του κόσμου, όμως ηττήθηκε 14-13 στα πέναλτι από την Ουγγαρία στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου.

Λύγισε η Εθνική στον τελικό με Ουγγαρία [vid]

Στην πρώτη περίοδο το μόνο που λειτούργησε καλά για την Εθνική ήταν ο παίκτης παραπάνω (2/2 με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου) και η άμυνα στον παίκτη λιγότερο (0/3), αλλά οι Ούγγροι αν και δεν σκόραραν στις επιθέσεις με έξτρα παίκτη, κατάφερναν δευτερόλεπτα μετά να πιάσουν απροετοίμαστη την ελληνική άμυνα και ξέφυγε 3-1 και 4-2. Οι αριστερόχειρες Ζάλανκι, Βάμος έκαναν τη ζημιά και υπήρχε θέμα στην άμυνα, απέναντι στα κορμιά των Ούγγρων που έκαναν συνεχώς μπασίματα και έπαιζαν τις περισσότερες φορές με δυο παίκτες στα δύο μέτρα.

Η άμυνά μας στο δεύτερο οκτάλεπτο ήταν βελτιωμένη. Η «γαλανόλευκη» πίεσε πιο ψηλά στην περιφέρεια, δεν έδωσε εύκολα σουτ και στην επίθεση με μια φωτοβολίδα του Γενηδουνιά η Εθνική μείωσε στο γκολ (3-4), ωστόσο ο Μάνχερτζ στον πρώτο πετυχημένο παραπάνω απάντησε. Ο Βόγκελ δεν ήταν καλά κάτω από τα δοκάρια της Ουγγαρίας και ο Σκουμπάκης ξανά από την περιφέρεια πήγε τον τελικό στο γκολ (4-5) αλλά το βασικό ήταν πως λειτουργούσε η άμυνα. Δυστυχώς στα τελευταία τρία λεπτά της δεύτερης περιόδου, χάθηκαν τρεις κρίσιμοι παραπάνω για την Ελλάδα που δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει στο τέλος του ημιχρόνου και να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή της άμυνα στο δεύτερο οκτάλεπτο.

Ο Παπαναστασίου πήρε το σπριντ στο τρίτο οκτάλεπτο και έτσι η Ουγγαρία δεν έπαιξε με παραπάνω (είχε κερδίσει ποινή στο φινάλε της δεύτερης). Ο Νικολαΐδης κέρδισε το πέναλτι και ο Ντίνος Γενηδουνιάς εκτέλεσε τον Σόμα για το 5-5 στα πρώτα δευτερόλεπτα και ο αρχηγός του Ολυμπιακού έκανε και το 6-5 με έναν ακόμη κεραυνό, 5.42 πριν από τη λήξη της τρίτης περιόδου, με τον Σόμα να είναι εκτός τελικού. Με ένα 3-0 γύρισε ο τελικός, η άμυνά μας ήταν φοβερή και η Ελλάδα έλεγχε τον αγώνα, αλλά δυστυχώς είχαμε πρόβλημα στις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω (χάθηκε ένας ακόμη μετά το τάιμ άουτ του Βλάχου). Ο Μάρτον Βάμος μάλιστα του Ολυμπιακού ήταν αυτός που ισοφάρισε με γκολ στον παραπάνω (6-6). Κρίσιμο το γκολ του Γκιουβέτση, 2.28 πριν από το τέλος με τον άσο του Πανιωνίου να εκτελεί εκ νέου τον Σόμα (7-6), αλλά η Ουγγαρία στο τέλος με τον Μάνχερτζ από την περιφέρεια ισοφάρισε ξανά σε 7-7, σε ένα γκολ που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει.

Έτσι μπήκαμε στην τελευταία περίοδο με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες, σε ένα συγκλονιστικό τελικό. Υπήρχε κούραση και είναι λογικό αφού μιλάμε για δυο ομάδες που πήγαν τη διοργάνωση μέχρι το τέλος. Ο Γιάνσικ σε μια ωραία επίθεση στον παραπάνω για την Ουγγαρία έκανε το 8-7 για τους Μαγυάρους που πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ. Δυστυχώς το πρόβλημα στον δικό μας παραπάνω δεν είχε λύση, υπήρχε εκνευρισμός με την Ελλάδα να έχει σε εκείνο το σημείο 3/11 στον παραπάνω ενώ είχε ξεκινήσει με 2/2.

Επιτέλους ο Γιάννης Φουντούλης ο αρχηγός στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 8-8, 5.02 πριν από τη λήξη. Ο Κρίστιαν Μάνχερτζ όμως, 4.34 πριν από το τέλος με ένα τέρμα μαγικό σε μια…σκοτωμένη επίθεση των Ούγγρων σημείωσε το 9-8, με τη «γαλανόλευκη» να έχει την απάντηση ξανά στον παίκτη παραπάνω (αυτή τη φορά με τον Γκιουβέτση που έκανε το 9-9, 3.52 πριν από τη λήξη). «Ναυμαχία» με την Ουγγαρία να περνά ξανά μπροστά με 10-9, με γκολ του Ζάλανκι στον παραπάνω και τον Γενηδουνιά να απαντά (10-10) με τον Σόμα να μην μπορεί να πει όχι. Ο Ζερδεβάς έκανε σπουδαία επέμβαση αλλά στη συνέχεια δόθηκε επιθετικό φάουλ στον Νικολαΐδη. Δοκάρι το σουτ του Μάνχερτζ ενώ ο Ζερδεβάς μπλόκαρε το σουτ του Βάργκα.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος στον παίκτη παραπάνω ο Σόμα με τη βοήθεια και του δοκαριού (δεξί) σταμάτησε τον Κάκαρη σε ανεπανάληπτο τετ α τετ στον παίκτη παραπάνω (εδώ βγήκε με 3η ποινή ο Μάνχερτζ).

Ο Ζολτ Βάργκα κάλεσε τάιμ άουτ αλλά ο Φουντούλης έκλεψε την μπάλα και κέρδισε και την ποινή, από τον Ζάλανκι. Η επίθεση η δική μας στον παραπάνω δεν ήταν καλή ενώ ο Βλάχος θα μπορούσε να μην πάρει τάιμ άουτ, αφού η ομάδα έφευγε στην κόντρα και με παίκτη παραπάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως εκεί κρίθηκαν τα πάντα, αφού όλοι προπονητές του κόσμου εκείνη τη στιγμή τάιμ άουτ θα ζητούσαν, εφόσον είχαν και ο κόουτς είχε. Εάν δεν σκοράραμε, όπως έγινε νωρίτερα με τον Κάκαρη, θα λέγαμε γιατί δεν πήρες τάιμ άουτ!

Λίγο έλειψε μετά τον χαμένο παραπάνω στην κόντρα να δεχθούμε και γκολ, με το σουτ του Νάγκι να σταματάει στο δοκάρι.

Τελικά το 10-10 δεν άλλαξε και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι
Βάργκα αποκρούει ο Ζερβεβάς
Φουντούλης αποκρούει ο Βόγκελ
Βάμος γκολ 10-11
Παπαναστασίου γκολ 11-11
Ζάλανκι γκολ 11-12
Γκιουβέτσης αποκρούει ο Βόγκελ
Γιάνσικ αποκρούει ο Ζερβεδάς
Αργυρόπουλος αποκρούει ο Βόγκελ
Αποκρούει ο Ζερβεδάς την προσπάθεια του Φέκετε, η μπάλα σταματά μετά στο δοκάρι
Γκολ για την Ελλάδα με τον Γενηδουνιά, ισοφαρίζει σε 12-12 και συνεχίζεται η διαδικασία!
Βάργκα γκολ 12-13
Φουντούλης γκολ 13-13
Γκολ για την Ουγγαρία με τον Βάμος και 13-14
Αποκρούει ο Βόγκελ το πέναλτι του Παπαναστασίου και ο τελικός τελειώνει.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores, προγνωστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr